De blauwe weg
Boek

De blauwe weg reis naar de zuidelijke zeeën (2015)/ Josep Maria de Sagarra, uit het Catalaans vertaald met nawoord door Frans Oosterholt

Reisverslag van een bootreis naar en maandenlang verblijf op onder andere Tahiti en Bora Bora, ten tijde van het begin van de Spaanse Burgeroorlog.

Aanwezigheid

Recensie

Reisverslag van een bootreis naar en maandenlang verblijf op onder andere Tahiti en Bora Bora, ten tijde van het begin van de Spaanse Burgeroorlog. Een gevarieerd beeld met portretten van medereizigers, Polynesiërs, geestelijken en zonderlingen van overzee, dat wordt afgewisseld met observaties over exotische flora en fauna, met snapshots van de schrijver. J.M. de Sagarra (1894-1961), een Catalaanse aristocraat, publiceerde naast dit werk een dichtbundel en memoires in drie delen. Omdat hij in het Catalaans schreef, een verboden taal tijdens het Franco-regime, kwam zijn werk met vertraging uit en raakte in vergetelheid. Dit werk past in de traditie van schrijvers als Stevenson en Conrad. We leren Polynesiërs kennen, Amerikaanse multimiljonairs en Chinese ondernemers. Humoristische en ontroerende beschrijvingen wisselen elkaar af. Het boek doet verrassend actueel aan en vraagt om een breed lezerspubliek, naast de cruisereizigers richting Polynesië. Verdienstelijke vertaling en nawoord van Oosterholt.

Specificaties

Nederlands | 9789491495519 | 304 pagina's

Titel De blauwe weg : reis naar de zuidelijke zeeën
Auteur Josep Maria de Sagarra
Secundaire auteur Frans Oosterholt
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Leiden : Menken Kasander & Wigman Uitgevers, 2015
Overige gegevens 304 pagina's - foto's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: La ruta blava, viatge a les mars del Sud. - (c)1964
ISBN 9789491495519
PPN 387201734
Rubriekscode 963
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeereizen; Reisbeschrijvingen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Zeereizen

Relaties/Serie

Spaanse bibliotheek
Boek

Spaanse bibliotheek (1993-...)

vol.
Uitgeleend