Paddington de tuinman
Boek

Paddington de tuinman ([2015])/ Michael Bond, illustraties van R.W. Alley ; vertaling [uit het Engels]: Hanneke van Soest

Beertje Paddington krijgt bij de familie Brown een eigen stukje tuin, net als Judy en Jonathan. Paddington wil graag een bijzonder ontwerp. Door een ongelukje met een jampot krijgt hij een goed idee! Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Beertje Paddington woont bij de familie Brown en heeft het daar meer naar zijn zin dan in Peru. De tuin van hun huis in Londen vindt hij fantastisch. Hij en de kinderen Jonathan en Judy krijgen ieder een eigen hoekje van de tuin. Probleem is nu een goed tuinontwerp. Op de bouwplaats, waar Paddington commotie veroorzaakt om een potje jam, bedenkt hij dat het een rotstuin moet worden. Tot zijn grote verbazing wint hij de wedstrijd van de Nationale Tuindag. Paddington is een klassieker uit de vijftiger jaren. De moraal is wel aanwezig: houd je kind zinvol bezig, dan haalt het geen kattenkwaad uit. De illustraties hebben een typisch Engelse sfeer, in pen gecombineerd met aquarel, gedetailleerd en in zachte kleuren. Grapjes in de tekeningen nodigen uit tot steeds maar weer bekijken. Ze lopen soms door over twee bladzijden en zijn merendeels paginavullend. Vrij uitgebreide tekst; de vertaling is soms oubollig: 'lichtte beleefd zijn hoed', en waarom marmelade gebruiken en daarna spreken van een jampotje. Ondanks kleine minpuntjes nog altijd een mooi prentenboek om voor te lezen. Door de bioscoopfilm (2014) staat Paddington weer in de belangstelling. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402600582

Titel Paddington de tuinman
Auteur Michael Bond
Secundaire auteur R.W. Alley ; Hanneke van Soest
Type materiaal Boek
Editie 1ste druk;
Uitgave Tiel : Aerial Media Company, [2015]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: Paddington in the garden. - London : HarperCollins Publishers Ltd, (c)2008. - Oorspronkelijke titel: Paddington's garden. - Random House Books for Young Readers, 1973 - Oorspronkelijke titel met illustraties door Fred Banbery: De tuin van Paddington. - Rotterdam : Lemniscaat, 1973. - (Paddington prentenboekjes ; no. 2)
ISBN 9789402600582
PPN 383894115
Thematrefwoord Tuinieren
Taal Nederlands