Mijn eerste moestuin
Boek

Mijn eerste moestuin (2013)/ Bram Wolthoorn, tekst, Roger Klaassen, tekeningen ; met foto's van Sylvia Wevers ; redactie: Marjon Aardema, Penta Taal

Hoe leg je een moestuin aan en verzorg je de planten? Met overzicht van werkzaamheden in de verschillende seizoenen en aandacht voor het milieu. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Hoe leg je je eigen moestuin aan en verzorg je de planten? Vervolg op 'Mijn eerste tuinboek' (2008)*, waarin een eigen tuintje aangelegd en beheerd wordt door kinderen. Verdeeld over de seizoenen komen thema's aan bod als de vormkeuze, de aanleg, de plantkeuze en het onderhoud. In het laatste hoofdstuk is er aandacht voor o.a. je eigen ecologische voetafdruk, milieuvriendelijk tuinieren, straattuintjes en voedselkringlopen. Bij elk seizoen staan enige recepten om zelf uit te proberen. De lange lappen tekst (in twee kolommen per pagina) bevatten veel informatie waaruit de lezer zelf het nuttige moet filteren. Wat extra informatie staat op de website 'www.mijneerstemoestuin.nl'. De kleurenfoto's waarop kinderen veelal enthousiast 'bezig' zijn in de tuin en de eenvoudige, getekende kleurenillustraties geven niet veel steun als je niet veel van tuinieren weet. Iets meer stapsgewijze praktische handelingen staan gelukkig wel in het laatste hoofdstuk. Hoewel kinderen in de tekst worden aangesproken, vragen de te uitgebreide teksten en te weinig kindgerichte praktische informatie om volwassen begeleiding. Deze mooi vormgegeven (ongewijgde her)uitgave bevat een woordenlijst, register en eenzelfde moestuinkalender op beide binnenzijden van het omslag. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789050114547 | 120 pagina's

Titel Mijn eerste moestuin
Auteur Bram Wolthoorn
Instelling /Stichting Uitgeverij Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging
Secundaire auteur Roger Klaassen ; Sylvia Wevers ; Marjon Aardema
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, 2013
Overige gegevens 120 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie 1e druk: Baarn : Forte, 2010 - Met literatuuropgave, register
ISBN 9789050114547
PPN 392171805
Rubriekscode 637.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Groenteteelt ; Moestuinen
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Moestuinen