Het grote prinsessenboek
Boek

Het grote prinsessenboek ([2014])/ creatie: Studio 100, met medewerking van Leen Vandereyken, Steven Vanslambrouck, Katrien Van de Vijver, Filip Dieusaert, Anja Van Mensel, Hans Bourlon en Gert Verhulst

De prinsessen Roos, Violet, Iris, Linde en Madeliefje volgen de opleiding tot echte prinses in sprookjeskasteel Prinsessia. Hardkartonnen uitgave met foto's van volwassen prinsessen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Groot kartonboek met uitklapbare en losse onderdelen, over de vijf prinsesjes die de opleiding tot echte prinses volgen in sprookjeskasteel Prinsessia. De prinsessen Roos, Violet, Iris, Linde en Madeliefje zijn ondanks hun verschillende karakters goede vriendinnen die elkaar steunen in hun doel: ze moeten leren koninklijk te buigen, prinsessenjurken waardig te dragen, zich met edelstenen te tooien, over een rode loper te schrijden, elegant te walsen, zich aan de etiquette te houden, prinsen te herkennen enz. Na elke nieuwe les worden ze een beetje meer prinses. Eerste worden de prinsessen (foto's van volwassen (!) vrouwen in operettekostuums) voorgesteld, daarna volgen de verschillende lessen. Met uitgebreide - soms humoristische - teksten in een klein lettertype. Boek naar de gelijknamige Belgische tv-serie voor meisjes van 4-9 jaar. Bijgevoegd zijn een papieren kroontje plus een cd met het Princessialied (gezongen en karaoke-versie; samen 7 minuten - de tekst van het lied staat overigens niet in het boek). Een echt 'Handboek prinses' dus. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059169890

Titel Het grote prinsessenboek
Secundaire auteur Leen Vandereyken
Type materiaal Boek
Uitgave Schelle : Studio 100, [2014]
Overige gegevens 37 ongenummerde pagina's - illustraties - 31 cm - CD, kroontje en 1 briefje
ISBN 9789059169890
PPN 380458047
Rubriekscode 829.73
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sprookjesprinsessen; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjesfiguren