Dora's grote rolschaatsavontuur
DVD

Dora's grote rolschaatsavontuur ([2015])/ created by Chris Gifford, Valerie Walsh Valdes, Eric Weiner

Dora en Boots willen rolschaatsen in het Skate Park, maar de vervelende Big Wheeler heeft het park voor iedereen afgesloten. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Hoofdpersoon in deze oorspronkelijk Amerikaanse animatieserie is het ongeveer zevenjarige Latino-meisje Dora. Samen met het aapje Boots en andere vriendjes beleeft ze avonturen. Haar pratende rugzakje helpt haar met nuttige dingen, zoals een landkaart. Elke aflevering verloopt volgens een vast patroon en bevat veel herhalingen en een aantal liedjes. Ook zitten er elementen in van een computerspel, bijvoorbeeld een muisaanwijzer die op het juiste antwoord of voorwerp klikt. Intussen leren de kinderen ook Nederlandse en Engelse woordjes, tellen en kleuren. Samenwerking en vriendschap zijn altijd belangrijk. Dora spoort de kijkers aan om actief mee te doen: antwoord geven, meebewegen, iets zoeken of roepen. Deze dvd bevat drie afleveringen. In de titelaflevering gaat Dora naar een rolschaatsbaan, maar plaaggeest Big Wheeler wil de hele baan voor zichzelf hebben. Joly Herman (commonsense.org) geeft de serie 3 sterren: soms wat simplistisch, (te)veel herhalingen, maar met een inspirerende hoofdpersoon, goede informatie over andere culturen en de boodschap: 'Denk eerst na'. De serie wordt uitgezonden door Nickelodeon, er zijn ook prentenboekjes en veel merchandise van Dora verkrijgbaar. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Frans | 5053083038205

Titel Dora's grote rolschaatsavontuur
Uniforme titel Dora's great roller skating adventure
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Chris Gifford ; Valerie Walsh Valdes ; Eric Weiner
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Paramount Pictures, [2015] - [Amsterdam] : distributed by Universal Pictures Benelux
Overige gegevens 1 dvd-video (69 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engels, Nederlands of Frans gesproken, ondertiteld in Nederlands en Duits. - Labeltitel: Dora's great roller skating adventure - Videoversie van het televisieprogramma: Verenigde Staten : Viacom International - Bevat ook: Bonusafleveringen: Controle bij de dokter ; Het schoolproject
ISBN 5053083038205
PPN 393813800
Taal Frans

Relaties/Serie

Dora the explorer
DVD

Dora the explorer (2005-...)

vol.
Uitgeleend