Last tango in Halifax. Serie 3
DVD

Last tango in Halifax. Serie 3 ([2015])/ Sally Wainwright

De 70-jarige Celia en Alan, die verkering hadden in hun tienerjaren, hebben elkaar teruggevonden via het internet. Ze verheugen zich in hun gezamenlijke toekomst, maar hun dochters dreigen roet in het eten te gooien.

Aanwezigheid

Recensie

Derde seizoen (2014) van de Britse tv-serie, een tragikomedie voor de BBC van Euros Lyn (Happy Valley; Broadchurch), met Anne Reid en Derek Jacobi (I Claudius; Cadfael). Celia en Alan, nu allebei 70, hadden verkering in hun tienerjaren. Ze zijn elkaar toen uit het oog verloren maar hebben elkaar via internet weer gevonden en verheugen zich op hun gezamenlijke toekomst. Verder worden de verhalen van hun kinderen gevolgd. De dochter van Celia, Caroline is ondertussen uit de kast, en woont samen met Kate die zwanger is van een donorvader. Gillian, die een gecompliceerd liefdesleven heeft, is de chaotische dochter van Alan. Beide dochters willen het geluk van hun ouders niet in de weg staan, maar doen dat toch. Marc Eastman (op de Amerikaanse website Are You Screening?,i) geeft alle 5 sterren: 'A product of the writing as much as the excellent turns by the stunning cast (...).' Gebruikers op IMDb.com geven 8,4 (van 10) punten. De serie heeft twee BAFTA Awards 2013 gewonnen voor best Drama Series en Best Writer. De glansrol van Sarah Lancashire (Caroline) was de inspiratie voor gelauwerd scenarioschrijver Sally Wainwright om haar de hoofdrol in Happy Valley** te geven. Bevat 6 afleveringen.

Specificaties

Engels | 8717344757027

Titel Last tango in Halifax. Serie 3
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Sally Wainwright ; Derek Jacobi ; Anne Reid
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge Entertainment, [2015]
Overige gegevens 2 dvd-videos (6 × 50 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Derek Jacobi, Anne Reid, Nicola Walker, Sarah Lancashire. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma voor de BBC: Groot-Brittannië : Red Production Company Limited
ISBN 8717344757027
PPN 393626555
Genre familieroman
Thematrefwoord Ouderen
Taal Engels

Relaties/Serie

Last tango in Halifax
Boek

Last tango in Halifax (2013-...)

vol. Serie 3
Uitgeleend