Dolfijn
Boek

Dolfijn ([2015])/ Stephanie Turnbull, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken-Kolmer ; eindredactie: TekstBalk Redactiebureau/Ria Balk

Waar en hoe leven dolfijnen? Korte informatie over deze grote dieren, die heel goed kunnen zien en horen. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit deel uit de educatieve serie 'Grote beesten'* geeft een kijkje in het leven van de dolfijn. In korte, niet al te diepgaande, teksten komt aan de orde: hun leefgebied, de verschillende soorten, het leven in grote kuddes, het gebruik van echolocatie bij bv. het vangen van vissen en het opgroeien van de jongen. Ten slotte worden nog enige feiten op een rijtje gezet. De onderwerpen worden per dubbele pagina besproken. De informatie staat steeds in gemiddeld vijf vrij eenvoudige, korte zinnen te midden van grote, veelal paginavullende kleurenfoto's. Er is een vrij groot en vet lettertype gebruikt. Afhankelijk van de achtergrond staan ze soms in een contrasterende kleur. De beknopte woordenlijst bevat drie woorden. Verder bevat het praktisch vierkante boekje een beknopt register en enkele verwijzingen. Door de kleurrijke vormgeving en veelal mooie foto's ziet de uitgave er aantrekkelijk uit. En de dolfijn is een populair dier bij kinderen. Geschikt als eerste kennismaking voor lezers vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461752550 | 24 pagina's

Titel Dolfijn
Auteur Stephanie Turnbull
Secundaire auteur Karin Beneken-Kolmer ; Ria Balk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 24 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Dolphin. - (c)2015. - (Big beasts)
ISBN 9789461752550
PPN 38400590X
Rubriekscode 598.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dolfijnen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dolfijnen

Relaties/Serie

Grote beesten
Boek

Grote beesten (2013-...)

vol.
Uitgeleend