Acquitted. [Seizoen 1]
DVD

Acquitted. [Seizoen 1] ([2015])/ directed by Geir Henning Hopland, Rune Denstadt Lango

De ten onrechte van moord beschuldigde Aksel Borgen vertrekt op 18-jarige leeftijd uit Noorwegen. Als hij twintig jaar later terugkeert als succesvol zakenman is nog steeds niet iedereen overtuigd van zijn onschuld.

Aanwezigheid

Recensie

Frikjent (Acquitted) is een Noorse kwaliteitsserie uit 2015, geschreven door Siv Rajendram Eliassen (Those who kill). Aksel Borgen (Nicolai Cleve Broch) is al jarenlang een succesvolle zakenman in Indonesië. Hij keert terug naar zijn vroegere woonplaats in Noorwegen om een noodlijdend energiebedrijf te redden van de ondergang. Maar bijna niemand is blij met zijn terugkeer, omdat hij nog steeds verdacht wordt van de moord op zijn toenmalige vriendin Karine. Ondanks dat Aksel toen is vrijgesproken, wordt hij na twintig jaar opnieuw geconfronteerd met vuile blikken en dreigementen. Het verhaal draait niet alleen om Aksel, maar om de hele dorpsgemeenschap, die zich blijft verzetten tegen de machtige bedrijven die de regels lijken te bepalen tot in het kleine dorpje aan toe. Gebruikers op het IMDb geven een 7,7 van de 10 punten. Het eerste seizoen met 10 afleveringen werd erg goed bekeken in Noorwegen en Zweden. In Nederland is de serie (nog) niet uitgezonden op de televisie. Een tweede seizoen wordt geproduceerd.

Specificaties

Noors | 5425019008963

Titel Acquitted. [Seizoen 1]
Uniforme titel Frikjent
Secundaire auteur Geir Henning Hopland ; Rune Denstadt Lango ; Nicolai Cleve Broch ; Lena Endre
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2015]
Overige gegevens 4 dvd-video's (10 × 45 min) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Nicolai Cleve Broch, Lena Endre, Synnove Macody Lund, Tobias Santelmann. - Noors gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieminiserie: Noorwegen, 2015 - Oorspronkelijke titel: Frikjent
ISBN 5425019008963
PPN 393316149
Taal Noors

Relaties/Serie

Lumière series
DVD

Lumière series (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Acquitted
DVD

Acquitted (2015-...)

vol. Seizoen 1
Uitgeleend