Les souvenirs
DVD

Les souvenirs ([2015])/ un film réalisé par de Jean-Paul Rouve, produit par Maxime Delauney et Romain Rousseau

Een 23-jarige man die een speciale band heeft met zijn grootmoeder gaat naar haar op zoek als ze wegloopt uit het bejaardentehuis.

Recensie

Franse lowbudget tragikomedie uit 2013 van Jean-Paul Rouve. Wanneer Romains grootmoeder (Annie Cordy) in haar appartement valt en bijna haar heup breekt, beslissen Romains vader (Michel Blanc) en diens sullige, ongeïnteresseerde broers (slechts uit op de opbrengst van grootmoeders appartement in het centrum van Parijs), om oma in een bejaardenhuis te plaatsen. Niet kort daarna loopt oma weg. Romain krijgt een ansichtkaart van haar en reist haar achterna. De film volgt de ontwikkelingen van alle familieleden, de toon is licht. Gebaseerd op een roman van David Foenkinos, vertaald als 'Herinneringen'.* 'A pleasant, easily digestible family dramedy based on a bestselling novel by David Foenkinos will likely be forgotten in a few years' time, but nonetheless gets the job done as polished middlebrow entertainment', schrijft Jordan Mintzer (Hollywoodreporter.com 16-1-'15). En ook Brian Windelinckx (Supercalifragilistic.be 28-1-'15) is niet superenthousiast: 'Les souvenirs is te nemen of te laten. De film is grappig genoeg om anderhalf uur mee te vullen, maar de dramatische onkunde van zowel regisseur als scenarist is onvergeeflijk. Les souvenirs is uiteindelijk dat soort film dat je wel een kans wil geven op een regenachtige vrijdagavond, maar dan op de sofa voor je tv.' Met extra's.

Specificaties

Frans | 5051083091619

Titel Les souvenirs
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jean-Paul Rouve ; Maxime Delauney ; Mathieu Spinosi ; Annie Cordy ; Michel Blanc ; David Foenkinos
Type materiaal DVD
Uitgave [Brussel] : Cinéart, [2015] - [Brussel] : distribué par Twin Pics
Overige gegevens 1 dvd-video (95 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Mathieu Spinosi, Annie Cordy, Michel Blanc, Chantal Lauby. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op een roman van David Foenkinos - Videoversie van de film: Frankrijk : Nolita Cinema, (c)2013 - Bevat ook onder meer: Interview met regisseur Jean-Paul Rouve en met romanschrijver David Foenkinos ; Verwijderde scènes
ISBN 5051083091619
PPN 393505847
Genre familieroman - humoristische roman
Taal Frans