Oog in oog met Jezus
Boek

Oog in oog met Jezus het ongelofelijke levensverhaal van een jonge moslimvrouw die Jezus heeft ontmoet ([2015])/ Samaa Habib met Bodie Thoene, vertaling: Ton van Mourik

Persoonlijk relaas van een vrouw uit het MIdden-Oosten die zich van de islam bekeerde tot het christendom en zendelinge werd.

Aanwezigheid

Recensie

In deze 'spirituele autobiografie' beschrijft een jonge vrouw uit het Midden-Oosten, een moslima, haar bekering tot het christendom en getuigt ze van haar geloof. De auteur, die onder het pseudoniem Samaa Habib schrijft, is opgegroeid in een onbekend land in het Midden-Oosten. Na een ontmoeting met een Amerikaanse zendeling en een bezoek aan een evangelische kerk bekeert ze zich tot het christendom en probeert ze ook anderen in haar familie mee te nemen naar de kerk. Uiteindelijk, na een burgeroorlog en een bomaanslag op de kerk, bekeert bijna haar hele gezin zich. De titel verwijst naar de ontmoeting met Jezus die de auteur heeft tijdens een bijna-doodervaring als gevolg van deze aanslag. Het verhaal is geschreven samen met Bodie Thoene, auteur van historische en christelijke fictie. Het is een wat al te wonderlijke getuigenis van het bekeringsproces van een jonge moslima: na haar bekering tot het christendom en een aanslag waarbij haar gezicht ernstig beschadigd raakt, gaat ze aan het werk als model; ze ziet al haar gebeden verhoord worden en belandt ten slotte via de Verenigde Staten als zendelinge in Azië.

Specificaties

Nederlands | 9789058041043 | 256 pagina's

Titel Oog in oog met Jezus : het ongelofelijke levensverhaal van een jonge moslimvrouw die Jezus heeft ontmoet
Auteur Samaa Habib
Secundaire auteur Bodie Thoene ; Ton van Mourik
Type materiaal Boek
Uitgave Barneveld : Plateau, [2015]
Overige gegevens 256 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Face to face with Jesus. - Grand Rapids : Chosen, (c)2014
ISBN 9789058041043
PPN 387155856
Rubriekscode 217.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Moslims; Christendom; Bekeringen; Verhalen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bekeringen