Parkinson(ismen) en de naasten
Boek

Parkinson(ismen) en de naasten ([2015])/ eindredactie E.H. Coene, S Kollaard, redactie H. van Duijn, H.Vinke

Zorgboek voor de naasten (mantelzorgers) van mensen die lijden aan de ziekte van Parkinson of aan Parkinsonismen, progressieve aandoeningen van het zenuwstelsel.

Recensie

Over de beide ziektebeelden zijn al zorgboeken verschenen van de Stichting September, dit boek is speciaal voor de naasten (mantelzorgers) van patiënten. Vroeg of laat krijgen deze te maken met problemen als gevolg van functieverlies, o.a. bewegingsstoornissen, cognitieve problemen en angst- en stemmingsstoornissen. Naast tips voor de persoonlijke verzorging van de patiënt wordt uitgebreid in kaart gebracht welke professionele hulp ingeroepen kan worden en hoe dat in zijn werk gaat. Hulp van beroepskrachten maar ook ondersteuning door vrijwilligers. Verder is er veel aandacht voor de situatie van de mantelzorger zelf op het gebied van de eigen gezondheid, het omgaan met stress en de psychosociale problematiek. Veel tips om deze vaak zware taak vol te kunnen houden. In kaders staan verhelderende ervaringen van naasten. Het boek wordt gecompleteerd door een lijst van organisaties op dit terrein en een uitgebreide index, zodat het prima te gebruiken is als naslagwerk. Het vrij grote formaat is om die reden misschien wat minder handig.

Specificaties

Nederlands | 9789086483082 | 151 pagina's

Titel Parkinson(ismen) en de naasten
Uniforme titel Zorgboek Parkinson(ismen) en de naasten
Secundaire auteur E.H. Coene
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Stichting September, [2015]
Overige gegevens 151 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie De volgende organisatie hebben aan dit boek meegewerkt: Parkinson Vereniging, Mezzo, Beroepsvereniging van Mantelzorgmakelaars (BMZM), Nederlandse Vereniging voor Neurologie, ParkinsonNet, Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Fonatrie, Ergotherapie Nederland, Wetenschappelijk Instituut van de KNMP - Met literatuuropgave, index
ISBN 9789086483082
PPN 391842994
Rubriekscode 605.14
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ziekte van Parkinson
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Parkinson

Relaties/Serie

Zorgboeken
Boek

Zorgboeken (1998-...)

vol.
Uitgeleend