Toen was koken heel gewoon
Boek

Toen was koken heel gewoon ([2015])/ Lisette Bossert, fotografie: Saskia Lelieveld ; illustraties: Julie Tavernier ; (eind)redactie: Marije Sietsma & Hedda Stubbe

Interviews met tien mensen uit heel verschillende (eet)culturen die in de jaren vijftig/zestig opgroeiden over de rol van eten in hun leven, gevolgd door bijpassende recepten.

Recensie

Chef-kok Lisette Bossert sprak met tien mensen uit heel verschillende (eet)culturen die in de jaren vijftig/zestig opgroeiden over de rol van eten in hun leven. Hoe was het eten vroeger thuis, wat was hun lievelingseten, waar hadden ze een hekel aan? Hoe is het nu? Geïnterviewd werden onder meer cabaretière/actrice Wieteke van Dort, hoteleigenaar/lector gastronomie Peter Klosse, illustrator Thé Tjong-Khing, schrijfster Miep Diekmann en balletdanseres Alexandra Radius. Ieder interview wordt gevolgd door een stuk of vijf recepten. Bij Wieteke van Dort onder meer kokoskoek met mango-citroensaus, bij Miep Diekmann 'snert' van verse doperwten met kokos en koriander en bij Alexandra Radius verse tomatensoep met gepofte knoflookroom. Gerechten die voortvloeien uit hun herinneringen, maar met een moderne 'twist'. Tussendoor aandacht voor typische producten en stijlen uit vooral de jaren vijftig, zoals serviesontwerpen, de keukens van Piet Zwart, keukenhulpjes, kookboekjes, etc. Tot slot wat basisrecepten van o.a. dressings, mayonaise en bouillons. Een aantrekkelijk, nostalgisch, geheel in de stijl van die jaren vormgegeven boekje vol foto's (o.a. van de geïnterviewden) en illustraties. Voorin een overzicht van de geïnterviewden en de daarbij behorende recepten.

Specificaties

Nederlands | 9789081764872 | 94 pagina's

Titel Toen was koken heel gewoon
Auteur Lisette Bossert
Secundaire auteur Saskia Lelieveld ; Julie Tavernier ; Marije Sietsma
Type materiaal Boek
Uitgave Groningen : Loopvis, [2015]
Overige gegevens 94 pagina's - illustraties - 21 cm
ISBN 9789081764872
PPN 387175520
Rubriekscode 629.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Koken; Bekende Nederlanders; Verhalen ; Kookboeken
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Kookboeken