Sterren van de hemel
Boek

Sterren van de hemel ([2015])/ Larisse van der Haar-Buijze, foto's Ben Deiman ; redactie Marije Sietsma ; eindredactie Hedda Stubbe

Inspirerende en creatieve recepten vrij van veelvoorkomende allergenen. Geschikt voor vele dagelijkse eetmomenten maar ook voor feestjes, met gebak en wat chiquere gerechten.

Recensie

Op zeer persoonlijke manier beschrijft de moeder van een overleden zoontje met allergie het tot stand komen van dit boek met recepten die vrij zijn van de meest voorkomende allergenen. Na acht bladzijden informatie over gebruikte ingrediënten en keukengerei volgen de recepten. De vele smakelijke gerechten variëren van basisgerechten (bouillon, sauzen), ontbijt, lunch en tussendoortjes, buitenshuis te bereiden gerechten, chique, feestelijke en dagelijkse recepten, tot traktaties, gebak, en gerechten voor specifieke feesten (Carnaval). De recepten worden enthousiast ingeleid en bevatten een overzichtelijke ingrediëntenlijst met indien mogelijk alternatieven. De receptuur is duidelijk maar kookervaring is benodigd. Het vele gebruik van kruiden en groenten zal vegetariërs ook aanspreken. Als laatste wordt informatie gegeven over verschillende allergenen, hoe de recepten zijn aan te passen en een nawoord van een allergoloog. De auteur is culinair schrijver en tv-kok. Bevat alfabetische index en dankwoord. De speelse lay-out is kleurrijk met wisselende lettertypen, maar door het gebruik van foto's en kleuren als achtergrond soms lastig te lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789081764865 | 223 pagina's

Titel Sterren van de hemel
Auteur Larisse van der Haar-Buijze
Secundaire auteur Ben Deiman ; Marije Sietsma
Type materiaal Boek
Uitgave Groningen : Loopvis, [2015]
Overige gegevens 223 pagina's - foto's, illustraties - 25 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: samen genieten ook als je niet alles mag eten - Met index
ISBN 9789081764865
PPN 384127541
Rubriekscode 629.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieetrecepten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Dieetrecepten