Wacht op mij
Boek

Wacht op mij ([2015])/ Gayle Forman, vertaling uit het Engels: Willeke Lempens

Na de breuk met zijn vriendin Mia zoekt Adam (21, ik-figuur) troost in zijn muziek. Als hij op een dag door New York loopt, ziet hij Mia's naam op de gevel van Carnegie Hall staan. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Na de breuk met zijn vriendin Mia zoekt Adam troost in de muziek. Hij schrijft het ene na het andere succesnummer voor zijn eigen band 'Shooting Star'. Met hun nieuwe cd schiet de band omhoog in populariteit. Adam laat het succes gelaten over zich heenkomen. Hij is nog te veel met het pijnlijke verleden bezig. De dag voor de tour van de band loopt Adam doelloos door New York. Tot het moment dat hij Mia's naam in grote letters op de gevel van Carnegie Hall ziet staan. Dan verandert alles. Boeiend geschreven, eigentijds verhaal. Veel sprongen in de tijd door de terugblikken, waarin duidelijk wordt hoe Adam Mia is kwijtgeraakt. Het verschil in karakter tussen Adam en Mia wordt benadrukt in de twee totaal verschillende muziekgenres waarin beiden uitblinken. Maar zowel karakters als muziek zijn ook de bindende factoren. Herdruk met eigentijds foto-omslag. Vervolg op 'Als ik blijf'*, dat in 2014 verfilmd werd, maar het boek kan uitstekend los gelezen worden. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048826322 | 253 pagina's

Titel Wacht op mij
Auteur Gayle Forman
Secundaire auteur Willeke Lempens
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Moon, [2015]
Overige gegevens 253 pagina's - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Vianen : The House of Books, 2011 - Vertaling van: Where she went. - New York : Dutton Books, 2011 - Vervolg op: Als ik blijf
ISBN 9789048826322
PPN 391595326
Thematrefwoord Muziek ; New York (stad)
Taal Nederlands