Skelet in het bos
Boek

Skelet in het bos (februari 2015)/ Bat Pat, tekst: Roberto Pavanello ; tekeningen: Blasco Pisapia ; illustration colored by Pamela Brughera ; vertaling [uit het Italiaans]: Dorette Zwaans ; redactie: Leen Claes

Vleermuis Bat Pat (ik-figuur) en zijn vrienden Rebecca, Martin en Leo mogen helpen bij een opgraving van tante Gerovia, die archeologe is. Maar dan komt een eeuwenoud skelet tot leven. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

De kleine pratende vleermuis Bat Pat beleeft samen met zijn vrienden een avontuur bij een tante die archeologe is. Tante is bezig met opgravingen en zij mogen meehelpen. Vanaf het moment dat een skelet tot leven komt, ontspint zich een spannend avontuur. Dit is ook het meest aantrekkelijke deel van het verhaal want dan komt, na een trage start, de vaart erin. Echt griezelig wordt het niet; door het gebruik van veel humoristische situaties krijgt het avontuur eerder een grappig karakter. Dit wordt nog versterkt door de vele vrolijke illustraties, die soms zelfs de gehele pagina beslaan. De figuren lijken wel weggelopen te zijn uit een stripverhaal. Omdat archeologie een thema is zou je verwachten dat de schrijver hierover wat meer informatie zou geven. Een gemiste kans door dit niet te doen. Onafhankelijk te lezen deel uit een serie over Bat Pat*, afkomstig uit de studio's van de makers van Geronimo Stilton, waarin Bat Pat telkens de hoofdfiguur is en waarin griezelen en geheimzinnigheid terugkerende fenomenen zijn. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462342965 | 97 pagina's

Titel Skelet in het bos
Auteur Bat Pat
Secundaire auteur Blasco Pisapia ; Pamela Brughera ; Dorette Zwaans ; Leen Claes
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, februari 2015
Overige gegevens 97 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Picnic con Mister Ossobuco. - Casale Monferrato : Edizioni Piemme S.p.A., (c)2011
ISBN 9789462342965
PPN 392842769
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Archeologie
Taal Nederlands