Beroemd
Boek

Beroemd (februari 2015)/ David Roberts, met woorden van Alan MacDonald & Marieke van Hooff ; vertaald [uit het Engels] door Marieke van Hooff

Rik doet auditie voor de hoofdrol in de musical Oliver. Maar die rol gaat al naar zijn aartsrivaal Willem Wijsneus. Rik krijgt een rol als hond. Die speelt hij heel fanatiek. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Deeltje uit de reeks 'Vieze Rik'* bedoeld als leesoefenstof op niveau AVI-M5, waarin hoofdpersoon Rik auditie doet voor de hoofdrol in de musical Oliver. Helaas is de rol al vergeven aan zijn aartsrivaal Willem Wijsneus, het neefje van regisseur juf Glitter, die ook de rollen verdeelt. Rik krijgt toch een (honden)rol en neemt zich voor die zo goed mogelijk te spelen, maar veel ruimte voor eigen invulling krijgt hij niet. Toch slaagt hij erin tijdens de opvoering(ongewild) de boel in het honderd te laten lopen en brengt hij zijn tekst ('WAF') vol overgave, waardoor hij de ster van de avond is. Het verhaal in vier hoofdstukken kent geen introductie, is chronologisch opgebouwd en heeft een ruime bladspiegel, korte zinnen en een duidelijk lettertype. Wat opvalt is dat Rik op neuspeuteren na niets doet wat je vies zou kunnen noemen. De grappig bedoelde pentekeningen lijken op wat karikaturale kindertekeningen. Achterin wordt verwezen naar een website over Rik, waarmee je eigen vieze liedjes kan maken met de prot- en snotmachine. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462343368 | 31 pagina's

Titel Beroemd
Auteur David Roberts
Secundaire auteur Alan MacDonald ; Marieke Van Hooff
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, februari 2015
Overige gegevens 31 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Fame! (uit: Pants!) - London : Stripes Publishing Ltd, 2007. - (Dirty Bertie)
ISBN 9789462343368
PPN 392819457
Thematrefwoord Audities
Taal Nederlands