Drol
Boek

Drol (februari 2015)/ David Roberts, met woorden van Alan MacDonald & Marieke van Hooff ; vertaald [uit het Engels] door Marieke van Hooff

Rik is eindelijk jarig. Hij nodigt zijn vrienden uit voor zijn piratenfeest. Maar iedereen gaat naar de pool party van Hendrik-Jan, de grootste opschepper van de school. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Vieze Rik is van plan vrienden uit te nodigen voor zijn verjaardagsfeestje met als thema piraten. Maar iedere genodigde deelt mee naar een feest bij Hendrik-Jan te gaan, de grootste opschepper van de school, met zijn pool party bij het zwembad. Dit tot woede en teleurstelling van Rik. Hij was niet uitgenodigd maar wordt uiteindelijk toch gevraagd, min of meer als reserve. Nukkig gaat hij er met zijn hond Kwibus naar toe. Die mag niet bij de barbecue zijn en draait in de buurt van het zwembad een grote drol. Door onhandigheid van Rik belandt het uitwerpsel tussen de zwemmers. Die gillen moord en brand en willen niet meer in het bad. Rik ruikt zijn kans om iedereen uit te nodigen voor zijn feestje. Gaat hem dat lukken? De tekst op AVI-M5, gezet in een duidelijke schreefloze letter, is doorspekt met veel expressieve en humoristische illustraties in zwart, vol plezier en walging. Ze voegen echt een dimensie aan het verhaal toe voor de poepbeluste jonge lezers die misschien ook nog eigen vieze liedjes willen maken via de prot- en snotmachine op de website die achterin wordt vermeld. Deeltje uit de serie over Vieze Rik*. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462343382 | 27 pagina's

Titel Drol
Auteur David Roberts
Secundaire auteur Alan MacDonald ; Marieke Van Hooff
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, februari 2015
Overige gegevens 27 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Poop! (uit: Pants!) - London : Stripes Publishing Ltd, 2007. - (Dirty Bertie)
ISBN 9789462343382
PPN 392819309
Thematrefwoord Verjaardagen
Taal Nederlands