Onderbroek
Boek

Onderbroek (februari 2015)/ David Roberts, met woorden van Alan MacDonald & Marieke van Hooff ; vertaald [uit het Engels] door Marieke van Hooff

Na de zwemles daagt Willem Wijsneus Rik uit voor een wedstrijd. Wie het laatst in de bus is, moet de volgende dag in zijn onderbroek naar school. Rik verliest. Hoe redt hij zich hieruit? AVI-E5. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Rik heeft met de hele klas zwemles gehad. Terwijl hij zich aankleedt, verschijnen er twee ogen boven zijn kleedhokje: Willem. Hij daagt Rik uit met een weddenschap. Wie van hen twee het laatst in de bus zit, moet de volgende dag in zijn onderbroek naar school. Rik doet erg zijn best en rent zo snel hij kan naar de bus. Maar daar zit Willem al netjes aangekleed op hem te wachten. Oh nee, Rik heeft de weddenschap verloren. Nu moet hij in zijn onderbroek naar school. De moeder van Rik komt ongemerkt met een hele goede tip waardoor Rik niet voor schut hoeft te staan. Willem daarentegen staat ongewild in het middelpunt van de belangstelling. Dun, eenvoudig leesboekje op niveau AVI-E5, gedrukt in ruime, schreefloze letter en met veel grappige, stripachtige tekeningen in zwart-wit. Bijzonder geschikt voor jongens, met een verhaal over elkaar te slim af zijn. Deeltje uit een serie rondom Vieze Rik*. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462343375 | 29 pagina's

Titel Onderbroek
Auteur David Roberts
Secundaire auteur Alan MacDonald ; Marieke Van Hooff
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, februari 2015
Overige gegevens 29 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van een keuze uit: Pants! - London : Stripes, 2007. - (Dirty Bertie)
ISBN 9789462343375
PPN 392815354
Thematrefwoord Wedstrijden
Taal Nederlands