Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Stenen en mineralen
Boek

Stenen en mineralen ([2015])/ Chris Oxlade, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; eindredactie/bewerking: Dorette Zwaans

Wat zijn kristallen? Hoe wordt steen zand? Allerlei vragen over gesteenten en mineralen worden beantwoord, afgewisseld met drie doe-opdrachten. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel in de reeks 'Basisboek science'* over de binnenkant van de aarde, aardlagen, gesteenten, mineralen en kristallen, fossielen, hun vindplaatsen, samenstelling en ontstaan. Het is boeiend om te begrijpen dat er afzettings-, omzettings- en stollingsgesteenten bestaan. Kleurenfoto's, schematische tekeningen, landkaartjes en een groot aantal weetjes in gekleurde kaders vullen de tekst op inzichtelijke wijze aan. Kinderen worden uitgenodigd om via stapsgewijs uitgelijnde proefjes zelf de vorming van gesteenten en mineralen te onderzoeken en te imiteren in een proefopstelling. Oorspronkelijk Engelstalige uitgave (2014), met woordenlijst, verwijzing naar verdere informatie en register. De auteur heeft talrijke publicaties op zijn naam staan; voor deze uitgave heeft hij samengewerkt met een natuurwetenschappelijk adviseur. De informatie is doelgericht en richt zich op kinderen in de overgang basisschool - voortgezet onderwijs. Aanbevolen basisboek voor in wetenschap geïnteresseerde jongeren thuis en op school (bij bv. lessen techniek). Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461752789 | 48 pagina's

Titel Stenen en mineralen
Auteur Chris Oxlade
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Dorette Zwaans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 48 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Stones and minerals. - Capstone Global Library Limited, (c)2014. - (Essential physical science)
ISBN 9789461752789
PPN 384006043
Rubriekscode 566
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gesteenten ; Mineralen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Gesteenten

Relaties/Serie

Basisboek science
Boek

Basisboek science (2015-...)

vol.
Uitgeleend