Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Materiaalkunde
Boek

Materiaalkunde ([2015])/ Richard en Louise Spilsbury, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; eindredactie/bewerking: Dorette Zwaans

Wat zijn grondstoffen? Wat is een chemische reactie? Allerlei vragen over materialen worden beantwoord, afgewisseld met drie doe-opdrachten. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek MATERIALENKENNIS SPIL

Recensie

Wat zijn materialen, waar komen ze vandaan en hoe gebruiken we ze? Dit soort vragen over materialen staan centraal in dit deel van de serie 'Basisboek science'*. In zeven hoofdstukken, variërend van twee tot acht bladzijden, wordt ook nog ingegaan op bijvoorbeeld het herkennen van materialen en natuurkundige en scheikunde veranderingen. Overzichtelijke lay-out met tekstblokken en gekleurde kaders met weetjes, belangrijke ontdekkingen en toekomstontwikkelingen. De teksten worden ondersteund door veel grote kleurenfoto's en een enkele schematische illustratie. Hier en daar bevat de tekst vrij moeilijke woorden; vaak worden ze nog eens uitgelegd in de vrij uitgebreide woordenlijst achterin. De lezer wordt regelmatig met je aangesproken, hetgeen de betrokkenheid bevordert. Tussendoor staan drie stapsgewijze uitgeschreven experimenten waarmee de lezer zelf aan de slag kan. In de kleurrijke en speelse lay-out zijn veel illustraties en tekstblokken schuin afgedrukt. Aanwezig zijn nog een register en internetlinks. Maakt deel uit van de serie 'Basisboek science'. Over materialenkennis zijn voor de jeugd niet veel boeken op de markt. Leerzame uitgave voor op school (in de techniekles!), maar ook voor thuis. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461752802 | 48 pagina's

Titel Materiaalkunde
Auteur Richard Spilsbury
Secundaire auteur Louise Spilsbury ; Karin Beneken Kolmer ; Dorette Zwaans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 48 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Materials. - Capstone Global Library Limited, (c)2014. - (Essential physical science)
ISBN 9789461752802
PPN 38400606X
Rubriekscode 670.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Materialenkennis
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Materialenkennis

Relaties/Serie

Basisboek science
Boek

Basisboek science (2015-...)

vol.
Uitgeleend