Prins Ribbit
DVD

Prins Ribbit ([2015])/ directed by Chuck Powers, produced by Shireen Hashim

Kikker Ribbit denkt dat hij een prins is. Samen met eekhoorn Sandy gaat hij op zoek naar een menselijke prinses die hem wil kussen. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Ribbit is een kikker, maar houdt niet van water, zwemmen of springen. Hij stelt zich Grote Vragen: Waarom is hij hier? Wat is zijn plek op de wereld? Hij trekt het oerwoud in om antwoorden te vinden. Deepak, een goeroe-vleermuis, maakt hem wijs dat hij een prins is die gekust moet worden door een prinses. Dan gaat Ribbit op avontuur, gelukkig geholpen door zijn vriendin Sandy, de vliegende eekhoorn. Het verhaal komt wat geforceerd op gang en had wat meer humor kunnen gebruiken. Maar als Ribbit op avontuur gaat, wordt het behoorlijk spannend door de brulapen, een kaaiman, spin en enge medicijnman. Dat is met name leuk voor wat oudere kinderen, voor de kleintjes behoorlijk eng. Ook al wordt Ribbit uiteindelijk gekust, hij verandert niet in een prins. Maar dan heeft hij al zoveel ontdekt over zichzelf, en over Sandy, dat dat eigenlijk niet zo erg is. Prima animaties, mooie omgeving: oerwoud vol groen en fel gekleurde dieren. De boodschap is expliciet en wordt vaak herhaald: Het is oké om anders te zijn en zelfs een kleine kikker kan een verschil maken. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

NederlandsEngels | 4013549055666

Titel Prins Ribbit
Uniforme titel Ribbit
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Chuck Powers ; Shireen Hashim ; Sean Astin ; Charly Luske
Type materiaal DVD
Uitgave [Keulen] : Splendid Film, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 86 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engelstalige stemacteurs onder andere: Sean Astin, Tim Curry, Russell Peters. - Nederlandstalige stemacteurs onder andere: Charly Luske, Britt Dekker, Rogier Komproe. - Nederlands, Engels of Duits gesproken, Nederlands of Duits ondertiteld. - ondertitel op omslag en label: Het dappere kikkertje - Videoversie van de animatiefilm: Maleisië : Kru Studios, (c)2014 - Oorspronkelijke titel: Ribbit
ISBN 4013549055666
PPN 392542609
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Jezelf zijn
Taal NederlandsEngels