Kick
Boek

Kick ([2015])/ Chelsea Cain

Een vrouw, die als 6-jarige ontvoerd is en zes jaar later is bevrijd door de FBI, is zo geobsedeerd door andere ontvoeringszaken dat ze akkoord gaat als haar medewerking wordt gevraagd om een zaak op te lossen.

Recensie

De originele hoofdpersoon in deze thriller is de pas volwassen geworden jonge vrouw Kick Lannigan, die professioneel met wapens kan omgaan en getraind is in diverse vechtsporten. Als meisje is ze jarenlang vastgehouden in een 'familie' die haar gebruikte voor pornofilms, maar ze was toch van haar 'ouders' gaan houden. Als een van de weinige verdwenen kinderen die levend werd teruggevonden, wordt Kick benaderd door een man, John Bishop, die speurt naar een recent vermist jongetje en daarbij de steun heeft van zijn steenrijke werkgever. De dader is vermoedelijk verbonden met het netwerk van Kicks vroegere 'vader', die in de gevangenis langzaam crepeert aan een nierziekte maar niet wil meewerken, ook niet nadat Kick hem voor het eerst sinds de rechtszaak heeft bezocht. Bishop neemt haar op sleeptouw naar de plekken uit haar jeugd, haar herinneringen worden steeds preciezer. Nadat iemand Kicks lotgenoot en vriend James bijna heeft vermoord, besluit ze met behulp van de FBI iets ongehoords te doen: ze zoekt online steun bij de duizenden die nog steeds naar de video's van haar als kind kijken. Hyperintelligente plot, opvallend gebrek aan clichés in de psychologie van hoofd- en bijfiguren, nooit als bladvulling bedoelde dialogen. Meesterwerkje. Eerste deel van een serie rond Lannigan.

Specificaties

Nederlands | 9789044348071 | 352 pagina's

Titel Kick
Auteur Chelsea Cain
Secundaire auteur Erica Feberwee
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : The House of Books, [2015]
Overige gegevens 352 pagina's - 21 cm
Annotatie Colofon vermeldt: "(c)Vertaling uit het Engels: Erica Feberwee" - Vertaling van: One kick. - New York : Simon & Schuster, 2014
ISBN 9789044348071
PPN 391595717
Genre thriller
Taal Nederlands