Mijn allereerste zoekboek
Boek

Mijn allereerste zoekboek ([2015])/ illustraties: Barbara Jelenkovich, tekst: Susanne Gernhäuser ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Hilde Nagel-Peters

Janne gaat naar de markt, krijgt een vriendje op bezoek, speelt in de kleuterklas en bezoekt de dokter. Hardkartonnen prentenboek met zachtgekleurde, gedetailleerde illustraties. Met thematische zoekplaten rond losse voorwerpen en kijk- en zoekopdrachten. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stevig uitgevoerd hardkartonnen kijkboek in tamelijk groot formaat met elf dubbele bladzijden, waarin de leefwereld van kleuter Janne centraal staat. Op de linkerhelft van elke linkerpagina staan tegen een witte ondergrond steeds zeven of acht losse voorwerpen met naam, die op de rechterpagina te vinden zijn. Daarbij staat een tekst in korte zinnen die beschrijft wat er te zien is op de rechterpagina's en ook zoekvragen stelt. De illustraties zijn vrolijk van kleur en bevatten heel veel details. Dat maakt het boek minder geschikt voor heel jonge kinderen, zoals de adviesleeftijd is (vanaf 2 jaar) die op het omslag wordt aangegeven. De tekst is tamelijk oppervlakkig en de keuze van onderwerpen doet regelmatig geforceerd of onduidelijk aan en vraagt uitleg bij het voorlezen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. bij Janne thuis, in de kleuterklas, op de markt, de bouwplaats en het station met de hogesnelheidstrein, bij de dokter en in het winkelcentrum. In dezelfde opzet verscheen 'Mijn allereerste voertuigen zoekboek'* van Wolfgang Metzer. Geschikt om zelf te bekijken, samen te lezen, maar vooral te gebruiken als zoekboek. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044740424

Titel Mijn allereerste zoekboek
Auteur Barbara Jelenkovich
Secundaire auteur Susanne Gernhäuser ; Hilde Nagel-Peters
Type materiaal Boek
Uitgave [Aartselaar] : Deltas, [2015]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Meine Wimmelbilder. - Ravensburg : Ravensburger Buchverlag Otto Maier GmbH, (c)2014
ISBN 9789044740424
PPN 393193764
Thematrefwoord Zoekboeken
Taal Nederlands