Hypotheekvrij!
Boek

Hypotheekvrij! je huis aflossen in 10 simpele stappen (maart 2015)/ Gerhard Hormann, redactie en productie Vitataal

Verslag van persoonlijke ervaringen tijdens de moeizame speurtocht naar een hypotheekvrij leven en de gelukkige effecten waaroe dat heeft geleid.

Aanwezigheid

Recensie

'De zeepbel van virtuele, cosmetische en schijnwelvaart is gesprongen en leidde tot een financiële crisis. Wil je deze positief bekijken? Zie hem dan simpelweg als een druk op de resetknop', aldus de auteur. Hij inventariseert diverse mogelijkheden om te 'resetten' en noemt dit boek een optelsom van alle gepubliceerde ideeën van de afgelopen jaren (zie de bronnenlijst). Zijn visie: zo vlug mogelijk je hypotheek en andere schulden aflossen is elke hypotheekhouder aan te raden. De auteur beschrijft de lange weg die hij hiervoor moest gaan: persoonlijke ervaringen, inzicht krijgen in eigen - financiële - situatie, financiële feiten en achtergronden (gestaafd met, in grijze kaders, tips, stellingen, feiten, adviezen), maar ook het 'afzien' tijdens de drastische bezuinigingen en vooral de verrassende (neven)effecten als 'duurzaam' leren leven, andere prioriteiten, doelstellingen en dergelijke, waarin een ware omslag plaatsvond. Aldus een interessant boek met feiten, ervaringen en emotie (samen te veel afleidend!), simpel verwoord, onderhoudend en richtinggevend. Deze herdruk is geactualiseerd.

Specificaties

Nederlands | 9789089757104 | 239 pagina's

Titel Hypotheekvrij! : je huis aflossen in 10 simpele stappen
Auteur Gerhard Hormann
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Type materiaal Boek
Editie 10e herziene druk;
Uitgave [Meppel] : Just Publishers, maart 2015
Overige gegevens 239 pagina's - 21 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: "Wat banken je niet vertellen..." - 1e druk: [Hilversum] : Just Publishers, (c)2012 - Met literatuuropgave
ISBN 9789089757104
PPN 38368983X
Rubriekscode 345.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hypotheken ; Geldschulden ; Financiële planning
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Hypotheken