Knutselbos op wereldreis
Boek

Knutselbos op wereldreis knuffels en cadeautjes naaien ([2015])/ made by Inge Snuffel & Mamarina, foto's: Yves Schepers, Elise Vercauteren

Naai knuffeldieren, stokpoppen en toebehoren van stof en vilt. Stapsgewijze uitleg met patronen en werktekeningen van twintig knuffels enz. Met tussendoor een verhaal voor kleuters en kleurenfoto's van de eindresultaten. Voor ouders e.a. met kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

In dit naaiboek staan allerlei ideeën om zelf knuffelbeesten en -poppen te maken. Na een uitleg van de naaibenodigdheden, de vulling van de knuffels en tips voor het overnemen van het patroon volgen de werkbeschrijvingen. Bij elke werkbeschrijving staan de benodigde materialen en patroondelen, de stapsgewijze uitleg - voorzien van tekeningen - en de grootte van het eindresultaat. Dat eindresultaat is te zien op paginagrote kleurenfoto's met daarbij steeds een stukje van het verhaal van Aapje Sam dat door het hele boek heenloopt. Het verhaaltje is geschikt voor kinderen vanaf circa vier jaar, om de knuffels te maken hebben volwassenen iets of meer ervaring met de naaimachine nodig. Voorbeelden om na te maken zijn o.a. dierentuindieren, indianen, piraten, draken en handpoppen. De blogsters Mamarina en Inge Snuffel (http://ingesnuffel.blogspot.nl/) schreven eerder een soortgelijk boek 'Feest in 't knutselbos' (2014)*. Het vrolijke, vierkante boek heeft een aantrekkelijke lay-out, twee losse patroonbladen met patronen op ware grootte en een verklarende woordenlijst. Voor o.a. (groot)moeders van jonge kinderen, om het verhaal aan ze voor te lezen en de knuffeldieren voor hen te maken.

Specificaties

Nederlands | 9789461313782 | 179 pagina's

Titel Knutselbos op wereldreis : knuffels en cadeautjes naaien
Auteur Inge Snuffel
Secundaire auteur Mamarina" ; Yves Schepers
Type materiaal Boek
Uitgave [Leuven] : Uitgeverij Van Halewyck, [2015]
Overige gegevens 179 pagina's - illustraties - 21 cm - 2 patroonbladen
ISBN 9789461313782
PPN 39318918X
Rubriekscode 625.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Knuffels; Naaipatronen ; Lappenpoppen; Naaipatronen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Naaien