Moringa
Boek

Moringa de meest veelzijdige boom voor voeding en zuivering van het lichaam (2015)/ Thorsten Weiss, vertaling Sietske Boonstra ; redactie Vitataal tekst & redactie

'Wonderboom' die voedingsmiddelen met waardevolle en gezondmakende voedingsstoffenlevert en een zuiverende en antibacteriele werking heeft. Met uitleg over de werking van vitaminen, mineralen, spoorelementen, essentiele aminozuren en antioxidanten. Met recepten.

Aanwezigheid

Recensie

De moringaboom komt oorspronkelijk uit de Himalaya in India en wordt wel 'mierikswortelboom' of wonderboom genoemd. 'De meest veelzijdige boom ter wereld' is de ondertitel van dit boek. Daarmee wordt duidelijk gemaakt dat deze boom waardevolle en gezondmakende voedingsstoffen bevat die een mens van jong tot oud nodig heeft en die bovendien een zuiverende en antibacteriële werking hebben. De bladeren zijn eetbaar en bevatten meer vitaminen, mineralen en spoorelementen dan andere superfoods en tevens alle essentiële aminozuren en wel 46 verschillende antioxidanten. De zaden zijn bron voor behen-olie, die al in het oude Egypte werd gebruikt en een geneeskrachtige werking heeft. De auteur ziet het zelfs als oplossing voor het wereldvoedselprobleem. De boom kan in Nederland groeien en stelt weinig eisen. Met een reeks recepten met moringaproducten, voorzien van kleurenfoto. De auteur is voedingsdeskundige en coach voor nieuw bewustzijn. Verzorgde uitgave. Gericht op mensen die geïnteresseerd zijn in gezonde voeding en moringa willen eten.

Specificaties

Nederlands | 9789460151286 | 157 pagina's

Titel Moringa : de meest veelzijdige boom voor voeding en zuivering van het lichaam
Auteur Thorsten Weiss
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Sietske Boonstra
Type materiaal Boek
Uitgave Eeserveen : Uitgeverij Akasha, 2015
Overige gegevens 157 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789460151286
PPN 384097227
Rubriekscode 628.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voedingsleer ; Vegetarische voeding
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Vegetarische voeding