Superfood
Boek

Superfood met als held in deze uitgave : avocado (april 2015)/ Linda Shearer, vertaling [uit het Engels] Anna Visser ; redactie Van Duuren Media

Kookboek met recepten waarbij avocado als hoofdingredient fungeert. Grote variatie aan type recepten, van eenvoudige smoothies tot wat meer tijdrovende hoofdgerechten.

Recensie

Het boek start met een vijf bladzijden tellende inleiding over wat superfoods zijn en specifiek de gezondheidseigenschappen, inkoop, bereiding, en bewaren van avocado. In tabelvorm staan dertien voedingstoffen van de avocado met hun gezondheidseffecten en welk percentage hiervan erin zit. De inspirerende recepten bevatten avocado als hoofdingrediënt (guacamole), nieuwe gerechten (pompoenburgers) tot klassiekers (waldorfsalade) aangevuld met avocado. Ze zijn ingedeeld in smoothies, dips en salsa's, broodbeleg, soepen, salades en dressings, hoofd- en nagerechten en cocktails. Elk recept voorzien van een foto, bevat duidelijke ingrediëntenlijst en receptuur. De schrijfster geeft in begeleidende tekst korte informatie en soms variaties. Het is niet altijd duidelijk voor hoeveel personen een gerecht is. Met alfabetisch recepten- en ingrediëntenregister gerangschikt per hoofdstuk.

Specificaties

Nederlands | 9789059408197 | 127 pagina's

Titel Superfood : met als held in deze uitgave : avocado
Auteur Linda Shearer
Instelling /Van Duuren Media, Culemborg
Secundaire auteur Anna Visser
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Culemborg] : Van Duuren Media, april 2015
Overige gegevens 127 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met index
ISBN 9789059408197
PPN 384005241
Rubriekscode 629.74
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Avocadorecepten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Fruitrecepten