Beer is postbode
Boek

Beer is postbode (2015)/ Julia Donaldson, Axel Scheffler, vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

Beer bereidt zijn verjaardagsfeestje voor. Hij brengt uitnodigingen rond en bakt een cake. Oblong hardkartonnen prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties, met flapjes en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Beer bereidt zijn verjaardagsfeestje voor: hij schrijft drie uitnodigingen en brengt die hoogstpersoonlijk weg. Dan bakt hij een cake en maakt het gezellig, en daar staan alle gasten al voor de deur! Steeds kan achter een flapje in de vorm van een deur worden gekeken: wie er in de verschillende onderkomens wonen, wat er in de oven zit en wie er voor Beers deur staan. De uitvoering in hardkarton met twee afgeronde hoeken is stevig. De uitgave, met gedetailleerde, gekleurde, dun zwart omlijnde schilderingen heeft een knusse sfeer. In 2001 in iets kleiner formaat en met een andere vertaling verschenen onder de titel 'Een brief van Beer'. Deeltje uit de vierdelige reeks 'Eikenbosverhalen'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047707110

Titel Beer is postbode
Auteur Julia Donaldson
Secundaire auteur Alex Scheffler ; Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2015
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 × 20 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst Julia Donaldson en illustraties Axel Scheffler. - Omslag vermeldt: Een flapjesboek. - Omslagtitel - Vertaling van: Postman Bear. - London : MacMillan Publishers Ltd, (c)2000 - Ook onder de titel met vertaling van Myrte Gaz-Balmaz: Een brief van Beer. - Houten : Van Reemst, (c)2001. - (Rijmpjes uit het bos)
ISBN 9789047707110
PPN 393462080
Thematrefwoord Verjaardagen ; Rijmvertellingen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Eikenbosverhalen
Boek

Eikenbosverhalen (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Julia Donaldson