De Glibberige Kwallenbende
Boek

De Glibberige Kwallenbende (2015)/ Bjorn Van den Eynde, illustraties: Het Geel Punt ; redactie Nederland: Suzanne Arkema ; algemene redactie: Catalina Steenkoop

Carlo is verliefd op Alexandra, de dochter van een juwelier. Een akelige bende besteelt juweliers. Als ze een diamant van Alexandra's vader stelen, komen Carlo en zijn vrienden in actie. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

In dit nieuwe boek over de avonturen van Carlo Cabana gaan Carlo en zijn superheldenvrienden op schurkenjacht. Carlo is verliefd op Alexandra, de dochter van een juwelier in Amsterdam waar de drie mooiste diamanten van de wereld binnenkort naartoe komen. Maar dan wordt de eerste diamant, de vuurrode vulkaandiamant, gestolen door een bende met kwallenmaskers. Carlo overtuigt zijn vrienden ervan om achter de bende aan te gaan en ze op te pakken voordat ze nog meer diamanten stelen. De superhelden zullen hun bijzondere krachten moeten gaan gebruiken. Maar Bo maakt zich zorgen over of ze nog wel op tijd terug zijn voor haar zwemwedstrijd. Dit leesboek valt op door de kleurrijke tekst en dito tekeningen. Bovendien zit het verhaal boordevol grapjes. De verschillende lettertypes zorgen ervoor dat woorden er vaak hetzelfde uitzien als hun betekenis. Het verhaal wordt bovendien afwisselend verteld door tekst en striptekeningen met tekstballonnen, wat het ook voor striplezers/moeilijke lezers aantrekkelijk maakt. Kleurrijk omslag. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059244085 | 102 pagina's

Titel De Glibberige Kwallenbende
Auteur Bjorn Van den Eynde
Secundaire auteur Suzanne Arkema
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, 2015
Overige gegevens 102 pagina's - illustraties - 21 cm
ISBN 9789059244085
PPN 39363020X
Genre avonturenroman - humoristische roman
Thematrefwoord Diefstallen ; Helden ; Verliefdheid
Taal Nederlands