Ik ben, wat ik denk!
Boek

Ik ben, wat ik denk! (2015)/ Louise L. Hay met Kristina Tracy, illustraties Manuela Schwarz ; vertaling [uit het Engels]: Edith Hagenaar

Hoe kun je vervelende negatieve gedachten veranderen in positieve gedachten, waardoor je een prettiger leven hebt? Met voorbeelden uit het dagelijkse leven, tips en grote kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Recensie

Bestsellerauteur Louise L. Hay (o.a. 'Je kunt je leven helen'*) schreef samen met Kristina Tracey een boek met affirmaties voor kinderen. In de korte inleiding wordt ingegaan op de kracht van gedachten en het verschil tussen negatieve en positieve gedachten. Voorbeelden uit het dagelijkse leven worden gebruikt, waarbij op de linkerpagina de negatieve ervaring met de bijbehorende gedachte staat en rechts hoe je deze in een een positieve gedachte kunt veranderen. Als afsluiting volgen nog zeven tips voor goede affirmaties. De vertaalsters hebben geprobeerd om de ervaringen en affirmaties in begrijpelijke kindertaal weer te geven. Herdruk in iets kleiner (prentenboek)formaat met grote kleurrijke illustraties in grove streken, die een vrolijke indruk maken. Voor de doelgroep zijn ze wellicht te kinderachtig. De vraag is of dit boek met kant en klare positieve gedachten zoals 'ik ben omringd door liefde' kinderen zal aanspreken. Op deze manier lijkt het vooral bedoeld voor volwassenen die met affirmaties werken en dit aan hun kinderen willen doorgeven. Geniete handelseditie. Voor kinderen van ca. 5 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789076541877

Titel Ik ben, wat ik denk!
Auteur Louise L. Hay
Secundaire auteur Kristina Tracy ; Manuela Schwarz ; Edith Hagenaar
Type materiaal Boek
Editie Derde herziene druk;
Uitgave [Enschede] : Palaysia, 2015
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2008 - Vertaling van: I think, I am! - Carson, CA : Hay House Inc, (c)2008
ISBN 9789076541877
PPN 391840789
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst