Hartstikke lekker
Boek

Hartstikke lekker voorkomen is beter dan genezen ([2015])/ Annemieke Jansen & Janine Jansen, redactie: Hennie Franssen-Seebregts en Rob van Riet

Meer dan 100 recepten met een laag zout- en suikergehalte, gecombineerd met juiste vetten en goede smaakgevers om de kans op hart- en vaatziekten, nieraandoeningen en herseninfarcten te verkleinen.

Recensie

De samenwerking tussen de zussen Annemieke (cardiologe) en Janine (grafisch ontwerpster) Jansen resulteerde in een informatief en inspirerend boek met de veelzeggende ondertitel 'voorkomen is beter dan genezen'. Dit is niet een dieetboek om af te slanken, maar om goed voor je lichaam te zorgen. In de inleiding leert de lezer de grondslagen van de recepten verderop in het boek: let op hoeveel en welke vetten je eet, beperk zout en zoet, beperk ook de grootte van je porties. Er wordt verwezen naar allerlei wetenschappelijke studies zonder bronvermelding of bibliografie, maar de auteurs onthouden zich van onrealistische claims. Het mediterrane dieet is hun voornaamste inspiratiebron, met enkele uitstapjes naar Aziatische keukens. Korte en wat meer bewerkelijke recepten wisselen elkaar af. Wie eenmaal de principes begrijpt, kan vertrouwde recepten aanpassen of zelf op basis van de bouillonrecepten en verschillende soorten deeg zonder boter nieuwe gerechten bedenken. Aan de mooie, eetlust-opwekkende foto's te zien is het gezonde voedingspatroon van 'Hartstikke lekker' beslist geen straf!

Specificaties

Nederlands | 9789059566194 | 192 pagina's

Titel Hartstikke lekker : voorkomen is beter dan genezen
Auteur Annemieke Jansen
Secundaire auteur Janine Jansen ; Hennie Franssen-Seebregts
Type materiaal Boek
Uitgave [Hilversum] : Fontaine Uitgevers, [2015]
Overige gegevens 192 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie In colofon: fotografie, foodstyling en vormgeving: Janine Jansen - Met register
ISBN 9789059566194
PPN 391745638
Rubriekscode 629.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mediterrane keuken
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Mediterrane keuken