De opbrengst van creativiteit
Boek

De opbrengst van creativiteit ([2015])/ Jan van Dingstee

Analyse van de psychologische, sociale en filosofische aspecten van creativiteit en een pleidooi voor de intrinsieke waarde van het creatieve proces.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur was jarenlang werkzaam in de muziekindustrie en stond als zodanig dicht bij het creatieve proces. In dit boek geeft hij de lezer inzicht in de psychologische, sociale en filosofische aspecten die de kern van creativiteit bepalen. Het boek vormt een pleidooi voor de waarde van creativiteit dat minder vanuit het belang van de kunst is gemotiveerd dan vanuit het creatieve proces zelf. Meer inzicht in artistieke creativiteit kan namelijk ook van pas komen in een professionele omgeving en in het persoonlijk leven. Zo draagt het boek bij aan een beter begrip van de voorwaarden waaronder creatieve mensen zich in een bedrijfscultuur en in een relatie kunnen ontplooien. Ook de wijze waarop creativiteit optimaal kan worden aangesproken en ingezet, komt aan de orde. Het exposé wordt afgesloten en geïllustreerd met een tiental besprekingen over creativiteit van bekende kunstenaars, zoals Frank Boeijen, Freek de Jonge, Henk Hofstede en Jiri Kylián. Een gedreven en goed gedocumenteerd onderzoek naar de essentie van creativiteit voor een serieus geïnteresseerd lezerspubliek.

Specificaties

Nederlands | 9789082355802 | 304 pagina's

Titel De opbrengst van creativiteit
Auteur Jan van Dingstee
Type materiaal Boek
Uitgave [Eibergen] : Jan van Dingstee, [2015]
Overige gegevens 304 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789082355802
PPN 391257676
Rubriekscode 780.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Muziekbeoefening; Psychologie ; Creativiteit; Musici ; Boeijen, Frank ; Hofstede, Henk ; Janssen, Guus ; Jonge, Freek de ; Kooymans, George ; Kylian, Jiri ; Lohues, Daniël ; Meijering, Chiel ; Mulders, Marc ; Stips, Robert Jan
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Kunstbeoefening