Ik hou van jou, Papa Brom
Boek

Ik hou van jou, Papa Brom ([2015])/ tekst van Mark Sperring, illustraties van Sébastien Braun ; Nederlandse tekst [vertaald uit het Engels] van Mariella Manfré

Kleine Pip ontdekt dat het een heel speciale dag is, maar hij weet niet meer precies waarom. Samen met Papa Brom heeft hij een bijzonder uitje. Prentenboek met gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kleine Pip ontdekt dat het een heel speciale dag is, maar hij weet niet meer precies waarom. Samen met Papa Brom gaat hij op stap. Ze sprokkelen hout, varen naar het Grote Beren Eiland en maken daar een kampvuur om marshmellows te roosteren. En ineens herinnert Kleine Pip zich weer wat ze vieren met het bijzondere uitje. Na 'Hoeveel nachtjes tot mijn verjaardag?'* is dit het tweede prentenboek van Mark Sperring en Sébastien Braun over Kleine Pip en zijn vader. Op meestal paginagrote prenten laat Braun zien hoe het huis van de beren en hun omgeving (bossen, brede rivier, groene eilandjes) eruitzien. Pips gedachtesprongetjes zijn goed te volgen door drie kleine, vrijstaande tekeningen op een pagina. En de close-ups, die worden afgewisseld met panoramabeeld, zorgen voor variatie en een grotere betrokkenheid. Zo lijkt het voor de lezer net alsof hij ook bovenop de slapende papabeer springt. De plot is aan de zoete kant, maar de grapjes in de rest van de tekst en vooral in de tekeningen (de blikken van Papa Brom en Kleine Pip, de zoemende vlieg die overal volgt, het huisje van de eekhoorn) en de frisse tinten groen en blauw, maken veel goed. Aardig verhaal over vaderdag met humoristische prenten. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051163926

Titel Ik hou van jou, Papa Brom
Auteur Mark Sperring
Secundaire auteur Mariella Manfré ; Sebastien Braun
Type materiaal Boek
Uitgave [Rijswijk] : De Vier Windstreken, [2015]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: I love you Daddy Grizzle. - London : Penguin Books, (c)2015
ISBN 9789051163926
PPN 391745166
Thematrefwoord Vaderdag
Taal Nederlands