Focus
DVD

Focus ([2015])/ directed by Glenn Ficarra & John Requa

De doortrapte oplichter Nicky krijgt een relatie met Jess die eveneens aan misleiding doet. Nicky verbreekt de relatie met haar maar ze duikt drie jaar later weer op en gooit al zijn plannen in de war.

Recensie

Thriller en komedie met Will Smith uit 2015 van regisseurs Glenn Ficara en John Requa (Bad Santa). Nicky (Smith) is een crimineel die zijn geld verdient met zakkenrollerij en flessentrekkerij bij grote evenementen, want daar is het volgens hem altijd 'sukkel centraal'. In de bloedmooie Jess (Margot Robbie) vindt hij een talentvolle stagiaire met wie een aantrek/afstoot-scenario wordt uitgerold. Internationaal werd Focus ontvangen als de zoveelste flop van Will Smith op een rij. Karin Wolfs (Cinema.nl) geeft 2 sterren: Nicky is een onfeilbare vakman die zijn trucs achteraf uitlegt en allerhande ongerijmdheden zorgvuldig blijkt te hebben gepland. Jess is het naïeve meisje dat met de jongens mee mag doen, maar nauwelijks partij voor hem vormt. Deze man heeft elke situatie onder controle: onwaarschijnlijk en saai.' Bart van der Put (Parool 25-2-'15) geeft ook 2 sterren: 'Hun halfbakken komedie annex thriller is wel afstotend, maar geen moment grappig of geloofwaardig.' De kijkers zijn vergevingsgezinder, op IMDb.com staat het rapportcijfer op 6,6.

Specificaties

Meerdere talen | 5051888209417

Titel Focus
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Glenn Ficarra ; John Requa ; Will Smith ; Margot Robbie
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (100 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Will Smith, Margot Robbie, Adrian Martinez, Gerald McRaney. - Engels gesproken, in 3 talen nagesynchroniseerd, ondertiteld in Nederlands of Frans - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2015
ISBN 5051888209417
PPN 394217047
Genre humoristische roman
Taal Meerdere talen