Een mooie dag om te sterven
Dwarsligger

Een mooie dag om te sterven ([2015])/ R.J. Ellory, vertaling [uit het Engels] Ineke van den Elskamp

Een Amerikaanse inspecteur van politie leidt het onderzoek naar een seriemoordenaar en wordt daarbij geholpen door een briljante onderzoeker, die twintig jaar geleden zelf slachtoffer werd van een aanval van een seriemoordenaar.

Aanwezigheid

Recensie

Twintig jaar geleden werd er een moordaanslag gepleegd op John Costello en zijn vriendin. De vriendin stierf, maar John Costello overleefde het. Terwijl hij nu in New York woont en als onderzoeker werkt voor een grote krant, begint in deze stad een moordenaar oude seriemoorden te imiteren. Costello wordt door inspecteur Ray Irving benaderd om hem met het onderzoek te helpen, omdat Costello een wandelende encyclopedie is op het gebied van seriemoorden. Hij ontdekt inderdaad een patroon. Een geslaagde politiethriller, groots opgezet met een ingewikkeld, maar intrigerend plot, sterke karaktertekening en veel spanning. Alles in een sfeer waarin van de veelgeplaagde recherche met veel te weinig mankracht verwacht wordt zo'n veertig moorden per persoon per jaar op te lossen. Daarnaast is er een fijnzinnige liefdesintrige. Jammer dat de climax dan altijd een beetje anticlimax is: de dader is minder superieur dan hij zichzelf had toebedacht. Dit doet echter weinig afbreuk en Ray Irving heeft voldoende potentie voor nog enkele afleveringen. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789049804183 | 857 pagina's

Titel Een mooie dag om te sterven
Auteur Roger Jon Ellory
Secundaire auteur Ineke van den Elskamp
Type materiaal Dwarsligger
Editie [Negende druk];
Uitgave [Amsterdam] : Dwarsligger®, [2015]
Overige gegevens 857 pagina's - 12 cm
Annotatie Colofon vermeldt: "(c)Uitgave in dwarsligger® juli 2015 (negende druk)" - Deze dwarsligger® is tot stand gekomen in samenwerking met Uitgeverij De Fontein - 1e druk Nederlandse uitgave: Utrecht : De Fontein, 2011 - Vertaling van: The anniversary man. - London : Orion, 2009
ISBN 9789049804183
PPN 394352289
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dwarsligger
Boek

Dwarsligger (2009-...)

vol. 362
Uitgeleend