De glimlach van Aurélie
Boek

De glimlach van Aurélie ([2015])/ Nicolas Barreau

Een jonge vrouw wil een geheimzinnige auteur ontmoeten via zijn Parijse redacteur, die echter een groot geheim moet bewaren.

Aanwezigheid

Recensie

Uit het Duits vertaalde feelgoodroman van de Franse auteur Nicolas Barreau (wellicht een pseudoniem van de Duitse schrijfster Daniela Thiele) over een bijzondere samenloop tussen de Franse cuisine en een uitgeverij. De mooie Aurélie heeft het niet zo makkelijk. Nadat haar vader plotseling is overleden en zij het kleine restaurant in Parijs zelf moet runnen, is opeens ook nog haar vriend er van de ene op de andere dag vandoor gegaan. Het lezen van een boek met een fascinerende inhoud geeft haar haar levenslust terug en meer dan dat: het geeft haar een nieuw doel in haar leven. Grappig en romantisch geschreven verhaal over een boek in een boek dat echter door het wisselend perspectief niet zo vlot leest als van dit genre verwacht zou mogen worden. De karakters blijven vrij vlak maar zijn passend bij het genre. De beschrijvingen van de couleur locale zijn herkenbaar voor Parijsliefhebbers. Onderhoudende lectuur met in de bijlage de recepten van de belangrijkste gerechten uit het boek. Vrij kleine druk. Geschikt voor een breed vrouwelijk publiek. Ook de twee eerdere boeken van de auteur 'De vrouw van mijn leven' en 'Je vindt me aan het einde van de wereld' zijn in Parijs gesitueerd.

Specificaties

Nederlands | 9789044348460 | 256 pagina's

Titel De glimlach van Aurélie
Auteur Nicolas Barreau
Secundaire auteur Sylvia Wevers
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : The House of Books, [2015]
Overige gegevens 256 pagina's - 22 cm
Annotatie Colofon vermeldt: (c)vertaling uit het Duits: Sylvia Wevers - Vertaling van: Das Lächeln der Frauen. - München : Thiele Verlag, 2010
ISBN 9789044348460
PPN 39412278X
Genre thriller - romantische verhalen
Thematrefwoord Uitgevers ; Schrijvers
Taal Nederlands