De OR in 153 vragen en antwoorden
Boek

De OR in 153 vragen en antwoorden (2013)/ Wanne van den Bijllaardt, Marjet van der Heijden, Hans Hubregtse, Niko Manshanden, illustraties: Ad Oskam

Inleidende informatie voor leden van ondernemingsraden en personeelsvertegenwoordigingen, zowel over procedures, rechten en de relatie met de achterban en de werkgever als over inhoudelijke thema's.

Aanwezigheid

Recensie

Introductie op werken in een ondernemingsraad (OR), gebaseerd op de meest voorkomende vragen van OR-leden en gerangschikt op thema. De volgende thema's komen aan de orde: de instelling van een OR of Personeelsvertegenwoordiging (PVT), het organiseren van OR-verkiezingen en de organisatie van de medezeggenschap. Is de OR net aan de slag, dan komen vragen boven over de werkwijze van de OR: de communicatie met de achterban, de bevoegdheden van de OR (met name advies- en instemmingsrecht, initiatiefrecht, informatierecht en scholingsrecht). Twee hoofdstukken worden gewijd aan de relatie met de bestuurder, namelijk de vormgeving van het overleg en wat te doen in conflictsituaties. De overige thema's zijn inhoudelijke thema's, waar de OR zich mee bezig kan houden: arbeidsvoorwaarden, arbeidstijden, personeelsbeleid, privacy, arbeidsomstandigheden, en reorganisaties en fusies. Het boek bevat vele bijlagen, waaronder de complete tekst van de Wet op de Ondernemingsraden. Het is overzichtelijk, leesbaar en geschikt voor beginnende OR-leden.

Specificaties

Nederlands | 9789058718785 | 190 pagina's

Titel De OR in 153 vragen en antwoorden
Auteur Wanne van den Bijllaardt
Secundaire auteur Marjet van der Heijden ; Hans Hubregtse ; Niko Manshanden
Type materiaal Boek
Uitgave Zaltbommel : Thema, uitgeverij van Schouten & Nelissen, 2013
Overige gegevens 190 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: 2007 - Met register
ISBN 9789058718785
PPN 370686373
Rubriekscode 317.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ondernemingsraden
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Ondernemings-raden