De dealer
Boek

De dealer ([2015])/ Robert Muchamore, vertaling [uit het Engels]: Tim Gladdines ; redactie: Catalina Steenkoop

James (12) is geheim agent bij Cherub, een afdeling van de Britse Geheime Dienst. Hij wordt ingezet om een drugsbende op te sporen. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

James Adams (12) en zijn vrienden en vriendinnen maken deel uit van Cherub, een afdeling van de Britse Militaire Inlichtingendienst, die ook in werkelijkheid heeft bestaan. De agenten zijn weeskinderen tussen de elf en zeventien jaar die in een internaat streng worden opgeleid om spionagewerk te doen, iets wat niemand van kinderen verwacht. In dit tweede deel* beschrijft de veelgeprezen auteur hoe James en zijn vrienden op een dag door Cherub op het spoor worden gezet van Keith Moore, peetvader van de grootste drugsbende van Engeland. Via diens zoon probeert James tijdens een trip naar Miami undercover in de bende te infiltreren. Om dit te kunnen doen, moet hij zelf in drugs gaan handelen. Hij raakt betrokken bij een schietpartij met een Peruaanse bende die slecht voor hem dreigt af te lopen. Nogal omvangrijk, met personen en gebeurtenissen volgestouwd, maar wel spannende boek. Pocket-editie met kleine letter. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059244399 | 270 pagina's

Titel De dealer
Auteur Robert Muchamore
Secundaire auteur Tim Gladdines ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, [2015]
Overige gegevens 270 pagina's - 18 cm
Annotatie Herwerkte uitgave van: Amsterdam : Sjaloom ; Mechelen : Bakermat, (c)2007 - Vertaling van: Class A. - London : Hodder Children's Books, 2004. - (CHERUB)
ISBN 9789059244399
PPN 393738957
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Geheim agenten ; Drugs
Taal Nederlands

Relaties/Serie

CHERUB
Boek

CHERUB (2007-...)

vol. missie 2
Uitgeleend
Robert Muchamore