Pieter heeft verdriet
Boek

Pieter heeft verdriet voorlees- en kijkboek over rouw ([2015])/ Willemieke Kloosterman-Coster, binnenillustraties: Anita Engelen

De opa van Pieter is overleden. Als hij afscheid van opa neemt, wordt hij bang. Verteld wordt wat er gebeurt na het overlijden van een naaste en hoe Pieter het ervaart. Met kleurenillustraties, gespreksvragen en informatie voor opvoeders. Voor (protestants-)christelijke kinderen van ca. 3 t/m 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op tafel staat een kaart met een zwart randje. De opa van Pieter is overleden. Zijn moeder is verdrietig, maar ook blij. Opa is nu in de hemel. Als Pieter afscheid mag nemen van zijn opa die in zijn kist ligt, wordt hij bang. Wat nu als hijzelf ook ineens niet meer ademt? Hij kan er niet van slapen. Bidden met zijn moeder kalmeert hem. Later mag hij mee naar de begrafenis. Als hij andere mensen ziet huilen, wordt hij ook verdrietig. In deze uitgave wordt in begrijpelijke taal uitgelegd wat er allemaal gebeurt als er een naaste komt te overlijden. De gebeurtenissen zijn geschreven vanuit een reformatorische achtergrond. Opvallend is (gezien de titel) dat Pieter weinig verdriet lijkt te hebben, hij heeft vooral veel vragen. Uit het verhaal is niet op te maken hoe goed zijn relatie met zijn opa was. Het verhaal eindigt met de troostvolle gedachte dat opa nu gelukkig is. Bij elk hoofdstuk (twaalf in totaal) staan een of meerdere suggesties voor gespreksonderwerpen. Herkenbare, vriendelijke met waterverf ingekleurde pentekeningen ondersteunen de tekst. Bevat vier pagina's informatie en tips voor opvoeders. Over Pieter verscheen eerder 'We krijgen een baby!' (2014)*. Te gebruiken bij het overlijden van een naaste. Voor kinderen met een reformatorische achtergrond van ca. 3 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462781795 | 45 pagina's

Titel Pieter heeft verdriet : voorlees- en kijkboek over rouw
Auteur Willemieke Kloosterman-Coster
Secundaire auteur Anita Engelen
Type materiaal Boek
Uitgave [Apeldoorn] : De Banier uitgeverij, [2015]
Overige gegevens 45 pagina's - illustraties - 22 cm
ISBN 9789462781795
PPN 387635505
Rubriekscode 418.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rouwproces; Kinderen; Christelijke visie ; Begrafeniswezen; Christelijke visie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Rouwproces