Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Verrassende feiten over piraten
Boek

Verrassende feiten over piraten ([2015])/ tekst: Philip Steele, illustraties: Marc Aspinall ; vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

Weet jij wat scheurbuik is? En waar piraten hun gestolen geld voor gebruikten? Lees allerlei weetjes over piraten en kapers. Met grote en grappige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Na uitgaven over het lichaam* (2015) en dieren (2014) verschijnt nu in de serie 'WOW! Dat wist ik niet!' een deel met bijzondere feiten over het leven van piraten. In dit informatieve boek met de uitstraling van een prentenboek wordt in kleine tekstblokjes van enkele zinnen iets verteld over bekende en minder bekende piraten, waaronder drie vrouwelijke woestelingen. Verder komen o.a. aan de orde de trucs die ze toepasten om schepen aan te vallen en te veroveren, de vlaggen die hun schepen droegen, hun eten en drinken en de straffen die ze hun eigen bemanning oplegden. De vele humoristische, kleurrijke tekeningen zijn samen met de in zwart afgedrukte teksten geplaatst op helder gekleurde pagina's. Op elke pagina is een willekeurig feit uitgelicht, dat op een speelse manier in een dikgedrukte quasihandschriftletter tussen de tekeningen is geplaatst. De tekeningen zijn grappig maar niet informatief. Er is geen inhoudsopgave, de diverse pagina's hebben geen titels, en er is geen register of woordenlijst. Het is dus geen boek om iets in op te zoeken, maar wel een leuk avontuurlijke boek om (voor) te lezen, te bekijken en in te bladeren. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462021020 | 31 pagina's

Titel Verrassende feiten over piraten
Uniforme titel Piraten
Auteur Philip Steele
Secundaire auteur Marc Aspinall ; Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : NBD Biblion, [2015]
Overige gegevens 31 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Rugtitel: Piraten - Vertaling van: Surprising facts about pirates. - London : Kingfisher, (c)2014. - (WOW! I didn't know that)
ISBN 9789462021020
PPN 394324676
Rubriekscode 658.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeerovers; Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Piraten

Relaties/Serie

WOW! Dat wist ik niet!
Boek

WOW! Dat wist ik niet! (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Emma Dods