VerPEST het maar!
Boek

VerPEST het maar! 14 nieuwe liedjes, niet voor mietjes (februari 2015)/ Levende Muziek, met Geena Lisa, Gene Thomas, Govert Deploige, Jim Cole, Raf Van Brussel en vele anderen ; met illustraties van Jelle Gijsberts ; tekst en muziek: Wim Kets

Veertien moderne liedjes over pesten, die op de cd met begeleiding te beluisteren zijn. Met liedteksten, muzieknotatie en stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Veertien liedjes over pesten zijn verzameld in dit boek met cd. Ze gaan over de pesters en over de gepeste, over spijt en schuld, en over hoe het ook kan: samen spelen. Links staat steeds de volledige liedtekst, rechts staat de melodienotatie, voorzien van gitaarakkoorden. Tekst en muziek zijn van Wim Kets. Verspreid over de bladzijden staan stripachtige kleurenillustraties. De teksten maken stuk voor stuk gebruik van eindrijm, blaken niet van originaliteit, maar vormen wel een goed uitgangspunt om over het thema pesten door te praten. Hoewel de liedjes los van elkaar te zingen zijn, heeft het boek een terugkerende hoofdpersoon (zowel in tekst als beeld): het gepeste jongetje Jean. Dat schept eenheid in het boek. Jean maakt een ontwikkeling door: langzaam maar zeker wordt hij in de groep opgenomen. Op de bijgevoegde cd worden alle liedjes uitgevoerd. De zangers hebben een Vlaamse tongval en Kets gebruikt diverse muziekstijlen. Achter in het boek wordt gewezen op de theatervoorstellingen van 'Levende muziek' (levendemuziek.be) en de daarbij aansluitende boeken. Onder meer te gebruiken op school bij projecten over pesten. Vanaf ca. 6 t/m 10 jaar. Graad 2. 31 blz. Abimo.

Specificaties

Nederlands | 9789462343351 | 31 pagina's

Titel VerPEST het maar! : 14 nieuwe liedjes, niet voor mietjes
Instelling Levende Muziek
Secundaire auteur Geena Lisa ; Jelle Gijsberts ; Wim Kets
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, februari 2015
Overige gegevens 31 pagina's - illustraties, muzieknotaties - 26 cm - cd
ISBN 9789462343351
PPN 392816369
Rubriekscode 788.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pesten; Kinderliedjes
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes