After the tone
DVD

After the tone ([2015])/ regie Digna Sinke

Vanaf de dag dat bekend is dat Onno een belangrijke prijs gewonnen heeft blijkt hij onvindbaar te zijn en niemand die op zijn voicemail staat wordt teruggebeld. Een jaar lang worden de onbeantwoorde voicemailberichten gevolgd van de mensen die hem bellen.

Recensie

Nederlandse arthouse-film (2013) met bijzonder concept. De regie is van Digna Sinke, het scenario van Henk Burger. Onno, een ontwerper die een prijs gewonnen heeft neemt zijn telefoon niet op. De film bestaat uitsluitend uit voicemailberichten van de mensen die hem proberen te bereiken: collega, vriendin, moeder etc. De begeleidende beelden zijn de locaties waar vanaf gebeld wordt. Gaandeweg de film wordt duidelijk dat Onno vermist is. De toon van de berichten verandert met de voorschrijdende tijd en de seizoenen. De stemmen worden ingesproken door onder meer Olga Zuiderhoek en Rifka Lodeizen. 'Ingenieus, secuur en bijzonder drama met radicale aspecten. Het wordt geen moment saai, maar stemacteren is een vak apart, waarin niet iedereen uitblinkt', vindt Paulien Kleijer (Volkskrant 27-2-'14) geeft 3 sterren. 'After the tone (...) is vooral het werk van scenarist en dramaturg Henk Burger. Hij schreef de steeds ontroerender en tragischer wordende berichtjes twaalf jaar geleden voor een radiohoorspel, dat niet van de grond kwam. Gelukkig, want anders was er nu geen film geweest', schrijft Mark Moorman (Parool 26-2-'14) en geeft 4 sterren. Met extra's.

Specificaties

Nederlands | 9789078168096

Titel After the tone
Secundaire auteur Digna Sinke ; Dragan Bakema ; Olga Zuiderhoek ; Henk Burger
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : SNG Film, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (85 min.) - kleur, geluid - 12 cm
Annotatie Stemacteurs onder meer: Dragan Bakema, Olga Zuiderhoek, Rifka Lodeizen, Josefien Hendriks. - Nederlands gesproken, Engels ondertiteld - Gebaseerd op een idee van Henk Burger - Videoversie van de film: Nederland : SNG Film, (c)2014 - Bevat eveneens: Verwijderde scène ; Toevallig zelfportret
ISBN 9789078168096
PPN 394315251
Taal Nederlands