Ventoux
DVD

Ventoux ([2015])/ regie Nicole van Kilsdonk

Vijf vrienden beklimmen in de jaren tachtig met hun racefiets de Mont Ventoux waarbij een van hen het leven laat. Dertig jaar later keren de vier overgeblevenen terug vanwege de vragen waarmee ze zitten.

Aanwezigheid

Recensie

Wielrenfilm/mannenromcom/feelgoodfilm van Nicole van Kilsdonk die met de film Zadelpijn een soortgelijke thema over in Frankrijk fietsende vrouwen gebruikte. Naar het boek van Volkskrantcolumnist Bert Wagendorp* (hoewel het scenario er in feite eerder was). Met onder meer Kasper van Kooten, Wilfried de Jong en Martijn Lakemeier. Een groepje vijftigers doet na 30 jaar nogmaals de beklimming van de Mont Ventoux. De gebeurtenissen van de eerste keer waarbij een vriend verongelukte spelen een grote rol. Een film over vriendschap, liefde, rouwverwerking, fietsen, keuzes maken en het verloop van de tijd, gebracht met veel humor. 'Die wonderlijke, waarachtige kameraadschap komt in 'Ventoux' erg goed naar voren, maar echt doordringen doe je als toeschouwer niet', vindt Wouter Los (Cinemagazine.nl 13-5-'15) en geeft 3 sterren. Ook Bor Beekman (Volkskrant 13-5-'15) geeft 3 sterren: 'Alsof de personages zich bewegen in een vast stramien. Toch haalt regisseuse Nicole van Kilsdonk veel uit de scènes met de jonge acteurs.' Rick de Gier (Cinema.nl 13-5-'15 ) schrijft: 'het boek werd een bestseller, de film - vol fijne acteurs; subtiel komisch; net niet te sentimenteel - verdient eveneens een groot publiek.' Hij geeft 4 sterren.

Specificaties

Nederlands | 8718836862311

Titel Ventoux
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Nicole van Kilsdonk ; Kasper van Kooten ; Wilfried de Jong ; Bert Wagendorp
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : September Film, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (104 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Kasper van Kooten, Wilfried de Jong, Leopold Witte, Wim Opbrouck. - Nederlands gesproken - Gebaseerd op een boek van Bert Wagendorp - Videoversie van de film: Nederland, 2015
ISBN 8718836862311
PPN 394200144
Thematrefwoord Vriendschap ; Rouwproces ; Fietsen (werkwoord)
Taal Nederlands