Piet Piraat
DVD

Piet Piraat 3 DVD box ([2014])/ regie Bart Van Leemputten

Drie griezelige avonturen van Piet Piraat, Steven Stil, Berend Brokkepap en Stien Struis op het piratenschip de Scheve Schuit. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Verzamelbox met drie griezelspecials (30 min.) van Piet Piraat, de van televisie en theater bekende Studio 100-creatie. Hoofdpersonen zijn de bekende figuren Piet Piraat (Peter Van de Velde) en zijn scheepsmaten de kok Berend Brokkenpap (Dirk Bosschaert), de forse stuurvrouw Stien Struis (Anke Helsen) en matroos Steven Stil (Dirk Van Vooren). In 'De pompoenkoning'* heeft Berend pompoenen nodig voor het halloweenfeest. De piraten besluiten om die te halen op het pompoeneiland, ondanks de legende dat iedereen die daar pompoenen steelt, door de Pompoenkoning veranderd wordt in een pompoen. In 'Het Schotse spook'** krijgt Berend via de postduif een brief waarin staat dat hij een Schots kasteel geërfd heeft. Dus zet de Scheve schuit koers naar Schotland waar ze hun intrek nemen in het kasteel. Maar zij zijn niet de enige bewoners en het blijkt er ook nog te spoken. Tot slot 'De mysterieuze mummie'*** waarin Piet Piraat en zijn maten van tante Cleo de opdracht krijgen om een sarcofaag te vervoeren van haar museum naar een piramide in Egypte. Al eerder hebben schepen dit geprobeerd, maar deze verdwenen allemaal op mysterieuze wijze. De dvd's bevatten ook nog 8-10 spannende verhalen die Piet Piraat vanuit zijn griezelgrot vertelt. Leuk voor de vele jonge fans vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 5414233174356

Titel Piet Piraat : 3 DVD box
Uniforme titel De pompoenkoning Piet Piraat en het Schotse spook Piet Piraat en de mysterieuze mummie
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Bart Van Leemputten ; Peter Van de Velde ; Anke Helsen
Type materiaal DVD
Uitgave [Schelle] : Studio 100, [2014] - [Amsterdam] : licensed & distributed by [PIAS]
Overige gegevens 3 dvd-video's (ongeveer 90, 90, 75 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Peter Van de Velde, Anke Helsen, Dirk Bosschaert, Dirk Van Vooren. - Nederlands gesproken - Videoversie van de televisiefilms: België : Studio 100, 2009, 2009, 2010 - Bevat: De pompoenkoning ; Piet Piraat en het Schotse spook ; Piet Piraat en de mysterieuze mummie - Bevat ook: 28 griezelverhaaltjes, waaronder: Geest in de kist ; De haai ; Verdwaald ; Bang ; De griezelgrot
ISBN 5414233174356
PPN 39398446X
Genre zeeverhaal - griezelverhaal
Thematrefwoord Zeerovers ; Spoken
Taal Nederlands