Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het dagboek van Nurdius Maximus in de Lage Landen
Boek

Het dagboek van Nurdius Maximus in de Lage Landen ([2015])/ Tim Collins, illustraties: Andrew Pinder ; vertaling [uit het Engels]: Reggie Naus

Nurdius (13, ik-persoon) vertelt in zijn dagboek hoe hij met zijn vader afreist naar de Lage Landen. Ze gaan de daar wonende barbaren de Romeinse beschaving bijbrengen. Maar dan wordt Nurdius verliefd op een barbaars meisje. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dagboekvorm geschreven relaas van de 13-jarige Nurdius Maximus die graag een beroemde held van het Romeinse Rijk wil worden. Die kans doet zich voor als hij in het kielzog van zijn vader afreist naar de Lage Landen om de aldaar wonende barbaren de Romeinse beschaving bij te brengen. Als hij en zijn vriend Linos gevangen genomen worden door de barbaarse stam, worden ze door het jonge, barbaarse meisje Gisila bevrijd. Nurdius ontdekt een schat die door de Romeinen op slinkse wijze is binnengehaald. Een dilemma doemt op: kiest hij voor de barbaren en Gisila of wordt hij een echte Romeinse held? Op luchtige wijze wordt dit actierijke avontuur verteld en aangevuld met enige historische informatie. De talrijke zwart-witillustraties, soms voorzien van koddige bijschriften, onderstrepen de luchtigheid van het verhaal. Overzichtelijke lay-out, in schreefloze schrijfletter gedrukt. Vierde boek over Nurdius Maximus*, speciaal geschreven voor de Nederlandse fans. De liefhebbers van 'Het leven van een loser' en aanverwante boeken zullen ook deze serie graag lezen. Ook voor minder geoefende lezers aantrekkelijk. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021674711 | 179 pagina's

Titel Het dagboek van Nurdius Maximus in de Lage Landen
Auteur Tim Collins
Secundaire auteur Andrew Pinder ; Reggie Naus
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2015]
Overige gegevens 179 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Dit boek schreef Tim Collins speciaal voor Uitgeverij Ploegsma
ISBN 9789021674711
PPN 391897764
Genre historische roman - humoristische roman
Thematrefwoord Romeinse Oudheid ; Nederland ; Dagboeken ; Verliefdheid
Taal Nederlands