Very important Hugo
Boek

Very important Hugo ([2015])/ Sabine Zett, met illustraties van Ute Krause ; vertaling [uit het Duits]: Marieke Hoogland

Hugo (12, ik-figuur) besluit met zijn vriend Nick een halloweenfeest te organiseren midden in de zomer. Ook gaat hij zijn geluk beproeven in de toneelgroep van school. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Aantrekkelijk en mooi vormgegeven leesboek rond hoofdpersoon Hugo (12, ik-figuur). Hugo is een jongen die overtuigd is van zijn kwaliteiten en genialiteit. Hij zit in de eerste van het voortgezet onderwijs en besluit met vriend Nick een halloweenfeest te organiseren midden in de zomer. Terwijl dit feest met griezelattributen, spannende uitnodigingen en zelfs met geheimhoudingsplicht voor de deelnemers voortvarend wordt georganiseerd, doet Hugo samen met klasgenoten mee aan een toneelstuk van school, waarmee het schooljaar zal worden afgesloten. Ook daarin geeft Hugo blijk van zelfbewuste aanwezigheid, maar ook van ongeëvenaarde inzet om goed voor de dag te komen. Diep in zijn hart is Hugo als iedereen, waarbij een zuchtje persoonlijke aandacht wonderen doet. Vierde boek over Hugo*. Dynamisch, zwart-wit geïllustreerd en vertaald in vlot Nederlands. Voor alle prepubers van nu. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025112981 | 172 pagina's

Titel Very important Hugo
Auteur Sabine Zett
Secundaire auteur Ute Krause ; Marieke Hoogland
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Holland, [2015]
Overige gegevens 172 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Very important Hugo - Bindlach : Loewe Verlag, 2012
ISBN 9789025112981
PPN 391166204
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Toneelspelen ; Feesten
Taal Nederlands