Gladiator
Boek

Gladiator het verhaal van een strijder [Makkeijk lezen] ([2015])/ Dee Phillips, vertaling [uit het Engels]: Anne-Marie Vervelde

De Romeinen nemen de jonge zoon van een Keltische koning gevangen. Hij wordt opgeleid tot gladiator in Rome. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.De Romeinen nemen de jonge zoon van een Keltische koning gevangen. Hij wordt opgeleid tot gladiator in Rome. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

In het jaar 43 voor Christus wordt de jonge zoon van de koning van een Keltische stam door de Romeinen gevangengenomen en opgeleid tot gladiator in Rome. Hij blijft daar vijf jaar tot zijn laatste gevecht op leven of dood beslist over zijn vrijlating. Veel paginagrote illustraties en weinig tekst is het kenmerk in deze serie 'Heftige historie'* voor moeilijk lezenden of mensen die Nederlands leren. Leesniveau A1/A2 met korte zinnen en eenvoudig taalgebruik. Het verhaal springt heen en weer in de tijd tussen de tocht naar huis en het leven als gladiator. Dit is te herkennen aan de kleurverschillen in de pagina's, maar zal voor moeilijk lezenden wat verwarrend zijn. Achter in het boek staan een aantal historische feiten over gladiatoren en een aantal verwerkingsopdrachten. De tekst is in duidelijk leesbare letters in de illustraties geplaatst. Veelal witte letters op een zwarte achtergrond, soms zwarte letters tegen een achtergrondkleur. Aantrekkelijke omslagillustratie. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086962181 | 47 pagina's

Titel Gladiator : het verhaal van een strijder [Makkeijk lezen]
Auteur Dee Phillips
Secundaire auteur Anne-Marie Vervelde
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2015]
Overige gegevens 47 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Gladiator : the story of a fighter. - Twickenham : ReadZone, 2013. - (Yesterday's voices)
ISBN 9789086962181
PPN 393326438
Genre historische roman
Thematrefwoord Romeinse Oudheid ; Gladiatoren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Heftige historie
Boek

Heftige historie (2013-...)

vol.
Uitgeleend