Piraat
Boek

Piraat het verhaal van een zeerover ([2015])/ Dee Phillips, vertaling [uit het Engels]: Anne-Marie Vervelde ; beeld: Shutterstock

Een 14-jarige jongen komt op een piratenschip terecht. Hij hoopt rijk en gelukkig te worden. Maar die droom spat snel uiteen. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.Een 14-jarige jongen komt op een piratenschip terecht. Hij hoopt rijk en gelukkig te worden. Maar die droom spat snel uiteen. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

In de ik-vorm verteld verhaal over een zeerover die als 14-jarige jongen op een handelsschip gaat varen en na een gevecht op een piratenschip terechtkomt in de hoop rijk en gelukkig te worden. Het leven aan boord is hard, maar de zucht naar geld, sieraden en drank vergoedt alles. Een storm gooit echter roet in het eten, de piraat spoelt moederziel alleen aan zonder eten en drinken. Sfeervolle beeldroman doordat de bewerkte computertekeningen en foto's in kleur veel emotie uitdrukken. De tekst is beperkt en gedrukt in groot lettertype, met ruime interlinie en aan de ondergrond aangepaste kleurstelling. Diverse woorden uit de tekst worden regelmatig herhaald. Boekje hoort bij de reeks 'Heftige historie'*, voor moeilijk lezenden en anderstaligen die zich de Nederlandse taal eigen willen maken. Niveau A1/A2 (ERK). Afgesloten wordt met een dubbele pagina met feitelijke gegevens over de piraterij en vier creatieve opdrachten. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086962198 | 47 pagina's

Titel Piraat : het verhaal van een zeerover
Auteur Dee Phillips
Instelling /Shutterstock
Secundaire auteur Anne-Marie Vervelde
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2015]
Overige gegevens 47 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Pirate : the story of a buccaneer. - ReadZone Books, (c)2014
ISBN 9789086962198
PPN 393326446
Genre historische roman
Thematrefwoord Zeerovers
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Heftige historie
Boek

Heftige historie (2013-...)

vol.
Uitgeleend