Wat eten we vanavond?
Boek

Wat eten we vanavond? ([2015])/ Pascal Brissy & Annick Masson

De stoere wolven Raymond en Marcel hebben honger, maar er is bijna niets meer in huis. Dan staat er plotseling een klein, schattig lammetje voor de deur. Prentenboek met lijntekeningen in zachte kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

De stoere wolven Raymond en Marcel hebben honger, maar er is bijna niets meer in huis. Dan staat er plotseling een klein, schattig lammetje voor de deur... Zou dat hun avondeten zijn? Maar als ze ontdekken dat ze misschien familie is, zet dat hun plannen op zijn kop. Full colour prentenboek met humoristische, dynamische cartoonachtige lijntekeningen en aquarel in zachte kleuren. Per pagina een of twee illustraties of per twee pagina's een spread met weinig tekst die aansluit bij de illustratie. Het taalgebruik lijkt onbeholpen en de grappen komen gemaakt over. De inhoud is wellicht te verontrustend voor jonge lezers, en de ironie van het verhaal ontgaat hen. De uitgave lijkt op twee gedachten te hinken. Voorlezende volwassenen zullen de tekst wat moeten aanpassen om het verhaal vlot te laten lopen. Pluspunt: dit boek gaat aan de haal met het concept grote boze wolf, en laat het schattige lammetje uiteindelijk in harmonie met de boosdoener leven. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044825596

Titel Wat eten we vanavond?
Auteur Pascal Brissy
Secundaire auteur Annick Masson
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2015]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Tekst: Pascal Brissy ; illustraties Annick Masson. - Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Devine qui vient dîner? - Namen : Éditions Mijade, (c)2015
ISBN 9789044825596
PPN 393326195
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Nederlands