De superhelden
Boek

De superhelden (2015)/ Sylvia Heinlein, illustraties: Sabine Wiemers ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Charlotte Bakker ; redactie: Carry Elemans

Bas (ik-figuur) heeft met zijn vrienden Robert en Pim een geheim clubhuis. Ze lezen er stripboeken van hun superhelden. Als ze naar de stripwinkel gaan, ontdekken ze een geheime deur. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Recensie

Bas (ik-figuur) heeft met zijn vrienden Robert en Pim een geheim clubhuis. Ze lezen er stripboeken van de superhelden Gigaman, Sterrenman en Geckogirl. Als ze naar de stripwinkel gaan, ontdekken ze een geheime deur. Zullen ze daarachter hun helden vinden? En willen ze lid worden van hun club? Toegankelijk verhaal met eenvoudig taalgebruik en veel dialoog, AVI-E4. Het verhaal is niet ingedeeld in hoofdstukken, waardoor het soms wat lang aandoet. De drie jongens zijn voor de doelgroep herkenbare personages. De tekst wordt ondersteund door vele karikaturale kleurrijke illustraties die regelmatig op een dubbele bladzijde gedrukt staan. Af en toe is er tekst in gedrukt. Aantrekkelijk omslag. Eenvoudig, grappig verhaal met de nodige spanning. Een leesboek uit de serie 'Vaantjes'*. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055297191

Titel De superhelden
Auteur Sylvia Heinlein
Secundaire auteur Sabine Wiemers ; Charlotte Bakker ; Carry Elemans
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2015
Overige gegevens 40 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Die sache mit den Superhelden. - Berlin : Tulipan Verlag, (c)2009
ISBN 9789055297191
PPN 394150775
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Helden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Vaantjes
Boek

Vaantjes (2015-...)

vol.
Uitgeleend